Κορωνοϊός: Έχει «γονατίσει» το Παρίσι από τα κρούσματα - «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία

H Γαλλία είναι από τις χώρες που έχει αργήσει αισθητά να αρχίσει τις διαδικασίες των εμβολιασμών, κάτι που δημιουργεί δυσαρέσκεια σε ένα μεγάλο ποσοστό γάλλων πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Μάλιστα, οι χρονοβόρες αυτές οι διαδικασίες και οι σημαντικές καλυστερήσεις δίνουν λαβή στην αντιπολίτευση να φωνάζει ότι η Γαλλία έχει γίνει «ο περίγελος της Ευρώπης».

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δηλώνει ότι ξέρει τι κάνει και «αναλαμβάνει την ευθύνη», ο πρόεδρος Μακρόν όμως δεν έκρυψε χθες το θυμό του για τη βραδύτητα και κάλεσε νέο συμβούλιο για το απόγευμα. Έτσι κανείς δεν καταλαβαίνει την κυβερνητική στρατηγική.

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και την κακή οργάνωση με τα τεστ, προστίθεται η ακατανόητη καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, προκαλώντας έναν γενικό αναβρασμό και αντιδράσεις.

«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο του κράτους», δήλωσε ξεκάθαρα σήμερα το πρωί ο Ζαν Ρότνερ, πρόεδρος της μεγάλης ανατολικής περιφέρειας, όπου εφαρμόζεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα. Εξήγησε ότι μαζί με άλλους περιφερειάρχες είναι πανέτοιμοι να οργανώσουν εμβολιασμούς, αλλά πως περιμένουν ακόμα απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο.