Γαλλία: Ματαιώθηκε για φέτος το Φεστιβάλ Κόμικς της Ανγκουλέμ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Ανγκουλέμ για το 2021 ματαιώθηκε εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές.

Το φεστιβάλ αυτό, που διεξάγεται παραδοσιακά τον Ιανουάριο στην πόλη αυτή της νοτιοδυτικής Γαλλίας και είχε απονείμει τότε τα βραβεία του κεκλεισμένων των θυρών, δεν θα πραγματοποιήσει την κατ’ εξαίρεσιν παρουσίασή του για το ευρύ κοινό που είχε προγραμματίσει για τα τέλη Ιουνίου 2021 και «έλαβε την απόφαση να δώσει σε όλους ραντεβού για τα τέλη Ιανουαρίου 2022», εξήγησε η διεύθυνση του φεστιβάλ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Βλέποντας σήμερα την εξέλιξη του υγειονομικού πλαισίου, η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούνιο –όπως είχε εξετασθεί τον περασμένο Νοέμβριο– θα σήμαινε πως θα παραλείπαμε πολυάριθμες διαστάσεις του οι οποίες θεμελιώνουν την ταυτότητα και το λόγο ύπαρξης της εκδήλωσης αυτής από την αρχή της», υπογράμμισε.

Κατά συνέπεια «η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικς στης Ανγκουλέμ, σε συνεννόηση με την Ένωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικς και με τους εταίρους της, έλαβε την απόφαση να δώσει σε όλους ραντεβού για τα τέλη Ιανουαρίου 2022», πρόσθεσε.

Το 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Ανγκουλέμ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Από τα βραβεία που απονεμήθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, έλειπε αυτό με το μεγαλύτερο κύρος, το Μεγάλο Βραβείο, με το οποίο τιμάται το σύνολο του έργου ενός δημιουργού. Αυτό το Μεγάλο Βραβείο 2021 θα απονεμηθεί πράγματι στο τέλος Ιουνίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, αλλά με μια μορφή που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ