Γαλλία: Πέθανε ο «Δράκος των Αρδεννών»

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, ο Μισέλ Φουρνιρέ, ο διαβόητος δολοφόνος γνωστός για σειρά απαγωγών και δολοφονιών νεαρών γυναικών στη Γαλλία και το Βέλγιο από το 1987 έως το 2001, πέθανε τη Δευτέρα σε νοσοκομείο φυλακών στο Παρίσι σε ηλικία 79 ετών.

Ο Γάλλος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός BFMTV ανέφερε ότι ο δολοφόνος, επίσης γνωστός ως «Δράκος των Αρδεννών», νοσηλεύτηκε στις 28 Απριλίου και βρισκόταν σε κώμα μετά από καρδιακή προσβολή, ενώ τελικά τη Δευτέρα κατέληξε.

Ο κακοποιός είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για απαγωγή και δολοφονία τουλάχιστον επτά νέων κοριτσιών και γυναικών.

Η σύλληψη του έγινε το το 2003, όταν ένα κορίτσι από το Βέλγιο που προσπάθησε να απαγάγει κατάφερε να δραπετεύσει και να αναφέρει τους αριθμούς των πινακίδων του στην αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, Φουρνιρέ ομολόγησε τα περισσότερα από τα εγκλήματα του.

Η τελευταία ομολογία που έκανε πριν από έναν χρόνο αφορούσε τη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού του οποίου η οικογένεια ήλπιζε να ανακτήσει τη σορό της καθώς αγνοούνταν από το 2003.

Τον περασμένο μήνα, η σύζυγος του δολοφόνου, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης για συνενοχή στα εγκλήματά του, έχει υποδείξει έναν τόπο ταφής του θύματος, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη.Ο ίδιος ο δολοφόνος δεν συμμετείχε στις επιχειρήσεις αναζήτησης όταν ήταν ζωντανός λόγω της κατάστασης της υγείας του.