Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός αφού δημοσίευσε τις νεκρολογίες μιας λίστας σημαινόντων ανθρώπων.

Μεταξύ αυτών ο Κλίντ Ίστγουντ, ο Πελέ και η Μπριζίτ Μπαρντό.

Ένα «τεχνικό πρόβλημα» οδήγησε στη δημοσίευσή τους ισχυρίστηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός, RFI (Radio France Internationale) και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους αναγνώστες του, όσο και από τους διάσημους ανθρώπους που «πέθανε» πρόωρα.

Σημειώνουμε πως είναι κοινή πρακτική των ΜΜΕ να συντάσσουν τις νεκρολογίες σημαντικών ανθρώπων εκ των προτέρων, ώστε να δημοσιευθούν εγκαίρως όταν έρθει η ώρα.

Ωστόσο, ο ραδιοφωνικός σταθμός την «πάτησε» κατά τη διάρκεια μεταφοράς του περιεχομένου του σε άλλο διαχειριστικό σύστημα. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, περίπου 100 νεκρολογίες που ήταν σε μορφή προσχεδίου, δημοσιεύθηκαν κατά λάθος και μάλιστα όχι μόνο στα συνδεόμενα με τον σταθμό sites, αλλά και μέσω Google και Yahoo.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Μπέρνι Ταπί 77 ετών, ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που είδαν τη νεκρολογία τους να δημοσιεύεται από το RFI, όμως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με το μακάβριο δημοσίευμα, Τουλάχιστον άλλες δύο ακόμη φορές στη ζωή έχει διαβάσει τη νεκρολογία του σε άλλα ΜΜΕ.

Άλλοι διάσημοι άνθρωποι που «είδαν» τη νεκρολογία τους να δημοσιεύεται είναι ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Ραούλ Κάστρο.

Πηγή: BBC