Ο Αλέν Κόκ, ένας Γάλλος που πάσχει από ανίατη ασθένεια εδώ και 34 χρόνια, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μεταδώσει τον θάνατό του μέσω social media, έπειτα από το αίτημά του να προχωρήσει σε ευθανασία, που απορρίφθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν.

Σε απάντηση του αιτήματος του 57χρονου Γάλλου, ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι μιας και ούτε αυτός δεν είναι «υπεράνω του νόμου», δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει το αίτημα του Κοκ, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

«Η επιθυμία του είναι να ζητήσει ενεργή βοήθεια για να πεθάνει, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται στη χώρα μας. Μιας και δεν είμαι υπεράνω του νόμου, δεν μπορώ να συμφωνήσω με την παράκλησή του» ανέφερε ο Μακρόν.

Για να δείξει τον πόνο που του προκάλεσε ο νόμος, ο Κοκ ανακοίνωσε ότι άρχισε να μην δέχεται φαγητό, νερό και φάρμακα, εκτός από παυσίπονα και πως θα μεταδώσει το τέλος της ζωής του μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Πιστεύει ότι ο θάνατός του θα έρθει τις επόμενες 4 με 5 ημέρες. «Ξέρω ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες, αλλά έχω πάρει την απόφασή μου και είμαι ήρεμος» λέει ο Κοκ.

Σε επιστολή του που είχε στείλει στον πρόεδρο Μακρόν στις 20 Ιούλη, ο 57χρονος Γάλλος ζητούσε «να τελειώσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια με ενεργή ιατρική βοήθεια», κάνοντας αναφορά στις πολύ επώδυνες μέρες που βίωνε.

Σύμφωνα με τον Κοκ, ο πρόεδρος Μακρόν ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει την άδεια να υποστεί ευθανασία.

Όπως δήλωσε στο AFP, Ο Κοκ ελπίζει ο αγώνας του να μείνει στη μνήμη και να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα για την αλλαγή του σχετικού νόμου.

Δείτε το βίντεο: