Μια γάτα στο Σικάγο των ΗΠΑ πήδηξε από τον 5ο όροφο φλεγόμενου κτιρίου και αφού προσγειώθηκε με χάρη στα πόδια της αποχώρησε σώα και αβλαβής και… ούτε γάτα ούτε γρατζουνιά!

Σύμφωνα με το ABC News, στελέχη της Πυροσβεστικής του Σικάγο κατέγραφαν σε βίντεο τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς σε διαμέρισμα από τους συναδέλφους τους, όταν ξαφνικά η γάτα με τις δυνάμεις της Βιονικής γυναίκας έκανε την εμφάνισή της στο παράθυρο και πραγματοποίησε το εντυπωσιακό της άλμα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες έμειναν με το στόμα ανοικτό όταν είδαν το όμορφο αιλουροειδές να προσγειώνεται με χαρακτηριστικά άνεση, αναπηδώντας μια φορά στο έδαφος, και στη συνέχεια να αποχωρεί ατάραχο από το σημείο. «Πήγε κάτω από το αυτοκίνητό μου και κρύφτηκε μέχρι να αισθανθεί καλύτερα. Μετά από δύο λεπτά βγήκε και προσπάθησε να σκαρφαλώσει τον τοίχο για να επιστρέψει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρι Λάνγκφορντ.

Για όσους αναρωτιούνται, γιατί οι γάτες είναι εφτάψυχες, η απάντηση βρίσκεται σε δύο συγκεκριμένα στοιχεία τους, που ενεργοποιούνται κάθε φορά που τους προκύπτει κάποιο ατυχές συμβάν.

Σε περιπτώσεις πτώσης, η γάτα, μιμείται τη συμπεριφορά του σκίουρου, τεντώνοντας το σώμα και απλώνοντας τα άκρα, ώστε να μοιάζει με αερόστατο. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να προσγειωθεί με μικρότερη ταχύτητα, αποφεύγοντας βαρείς τραυματισμούς.

Τέλος σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, οι γάτες εκπέμπουν επίσης εσωτερικούς ήχους χαμηλών συχνοτήτων, από 27 έως 44HZ, βοηθώντας έτσι τα κόκαλα να θρέψουν όταν υπάρχει κάταγμα ή ράγισμα!

Πηγή: theguardian.com