«Γάζωσε» σχολικό στο Κόσοβο, νεκρά δύο παιδιά και ο οδηγός | kosovo scaled

Άνοιξε πυρ εναντίον σχολικού και σκότωσε τρεις ανθρώπους, ενώ ένας μαθητής τραυματίστηκε.

Πυρ εναντίον σχολικού άνοιξε ένας άνδρας χθες, Παρασκευή, το βράδυ στο κέντρο του Κοσόβου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά και ο οδηγός του οχήματος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Από την επίθεση, τραυματίστηκε ένας μαθητής 14 χρονών, η κατάσταση του οποίου είναι σταθερή, όπως διευκρίνισε στην κρατική τηλεόραση RTK ο Σκεντέρ Ντρέσαϊ, επικεφαλής νοσοκομείου κοντά στον τόπο όπου καταγράφηκε το φονικό συμβάν.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε μπαλακλάβα και ήταν εφοδιασμένος με AK-47. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα μέχρι τώρα.

Το λεωφορείο ήταν γεμάτο μαθητές που επέστρεφαν σπίτια τους από το σχολείο, όπως είπε στο RTK ο κοινοτάρχης του χωριού Γκλότζαν, Μουστάφα Σελμάνι.

Η πρόεδρος του Κοσόβου, η Βιόσα Οσμάνι, καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε την αστυνομία να βρει και να συλλάβει τον δράστη ή τους δράστες το ταχύτερο και να τον ή τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Έκανε λόγο για «πλήγμα στην ασφάλεια και τη δημόσια τάξη» σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Πιστεύουμε ότι ο δράστης ήταν ένας και κάνουμε το παν για να εξακριβώσουμε τι συνέβη και να τον βρούμε», δήλωσε ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος στην Πέγια, ο Βετόν Ελσάνι, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η επίθεση διαπράχθηκε κάπου 90 χιλιόμετρα νότια της Πρίστινας.

Πηγή προσκείμενη στην αστυνομία που μίλησε στο Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η επίθεση αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου, η επίθεση ενδέχεται να συνδέεται με τον υπόκοσμο και τη διένεξη μεταξύ δύο εταιρειών που διαθέτουν λεωφορεία. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από επίσημες ή άλλες πηγές.