Στους εργαζόμενους της  ΓΕΚ Τέρνα,  που επί πενήντα χρόνια εργάζονται σκληρά για να φτάσει η εταιρία  εδώ που έχει φτάσει σήμερα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου  Γιώργος Περιστέρης,  κτυπώντας το  παραδοσιακό καμπανάκι.

 «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματικά μεγάλη επιτυχία της ομολογιακής μας έκδοσης, ειδικά σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίοδο», είπε ο κ. Περιστέρης,

παρουσία της γενικής διευθύντριας  Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών  Πηνελόπης Λαζαρίδου, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση, της πρώτης μετά την έναρξη της πανδημίας Covid -19 έκδοσης.

Ο ίδιος συνεχίζοντας ευχαρίστησε  ιδιαιτέρως, τις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς για την άριστη συνεργασία ,αλλά και  τους Συμβούλους κι Αναδόχους  για την πολύτιμη υποστήριξη, κάνοντας λόγο και για  τους χιλιάδες επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικούς, που για μία ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη πόσο πολύ εμπιστεύτηκαν τον όμιλο.

Νωρίτερα, καλωσορίζοντας την Διοίκηση του Ομίλου  ΓΕΚ Τέρνα , ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης χαρακτήρισε την  ημέρα εορταστική καθώς «μετά το lockdown  βρισκόμαστε όλοι ξανά  με αφορμή μία  επιτυχημένη εισαγωγή και μάλιστα  την  μεγαλύτερη έκδοση που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα στην εγχώρια αγορά ομολόγων»

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιώργος Χαντζηνικολάου ευχαρίστησε τον κ.  Περιστέρη και τα υπόλοιπα στελέχη του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

Για να  προσθέσει  πως «η εν λόγω έκδοση είναι ενδεικτική για τον  σημαντικό ρόλο που η ελληνική κεφαλαιαγορά και το Χρηματιστήριο ειδικότερα πρόκειται να διαδραματίσουν στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων  συμβάλλοντας δραστικά στην ταχεία ανάκαμψη της  ελληνικής οικονομίας, σε αυτή την μετά τον κωρονοιό περίοδο».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, συνεχάρη την Διοίκηση του Ομίλου  για την αποφασιστικότητα που επέδειξε αποδεικνύοντας ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν και σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αντλήσουν κεφάλαια.

Ολοκληρώνοντας επισήμανε  ότι «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την πλευρά της επικροτεί τέτοιες προσπάθειες» ενώ προανήγγειλε την έναρξη κύκλου συναντήσεων με όλες τις εισηγμένες εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπισθούν από κοινού τα θέματα που απασχολούν τις εταιρείες και το Χρηματιστήριο να αποτελέσει για όλες πηγή χρηματοδότησης.

Σημειώνεται πως τo Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε  την εταιρεία «ΓΕΚ Τέρνα Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών  Ακινήτων  Κατασκευών»,  με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου, της πρώτης μετά την έναρξη της πανδημίας Covid -19 έκδοσης. Συνολικά αντλήθηκαν 500.000.000 ευρώ με επιτόκιο 2,75%.