Φώφη Γεννηματά:«Προχωράμε με το κεφάλι ψηλά» | 4940151 scaled

Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε, με την κα. Γεννηματά να κρατά τελικά την προεδρεία του κόμματός της, μετά την υπερψήφιση των καταστατικών προσαρμογών που εισηγήθηκε ο συντονιστής της ΚΟΕΣ και γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου. Η θητεία της Φώφης Γεννηματά θα επαναξεταστεί το 2021 όταν και θα ξεκινήσει η νέα εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του κόμματος. Το συνέδριο ενέκρινε επίσης πως τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα μπορούν να συμμετέχουν και στις οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ. Επίσης όλοι οι σύνεδροι τόνισαν πως το κόμμα θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες.


Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γιακουμή για την «Βραδυνή της Κυριακής»

Να σφραγίσει με κάθε τρόπο το τέλος της εσωστρέφειας και παράλληλα να αναδείξει τη νέα λειτουργία και φυσιογνωμία όπως απαιτούν οι πολίτες της δημοκρατικής παράταξης, επιχειρεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά η ίδια η κ. Φώφη Γεννηματά, που θέλει να βάλει τέλος σε παρόμοια φαινόμενα.

Η διγλωσσία, το θολό μήνυμα, οι παρερμηνείες και οι προσωπικές τακτικές, που μπορεί να είναι θεμιτές έως ένα βαθμό, δεν μπορούν να συνεχιστούν, και για αυτό το λόγο οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη που πλαισιώνουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι μέσα από το Συνέδριο θα ξεκαθαριστούν και οι ρόλοι και οι προθέσεις στελεχών, κυρίως, όμως, θα ξεκαθαριστεί άπαξ και δια παντός ότι το μήνυμα της ηγεσίας θα φτάνει καθαρό στους πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν την κυβέρνηση της Ν.Δ. να παρελαύνει και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να εμφανιστεί ως δήθεν η Κεντροαριστερά προσπαθώντας να καλύψει τον πολιτικό χώρο που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

Για αυτό και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ξεκαθαρίζει, μέσω της «Βραδυνής της Κυριακής», ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί περαιτέρω συμπεριφορές στελεχών που έχουν ως αποτέλεσμα το μήνυμα που στέλνει σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να μην φτάνει στους πολίτες και να χάνεται στη μέση της διαδρομής.

Θα ανανεωθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της Φ. Γεννηματά
Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., όπου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σήμερα και αύριο, θα ανανεωθεί η εκτίμηση των στελεχών στο πρόσωπό της και κατ´ επέκταση θα πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για την ηγεσία του κόμματος, μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει:

«Προχωράμε με το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα στο μέλλον!»

Εμείς, τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, είμαστε περήφανοι για την ιστορική διαδρομή του και τη μεγάλη προσφορά του.

Το θετικό έργο για την Ελλάδα στους θεσμούς, στο κοινωνικό κράτος, στη στήριξη των μη προνομιούχων, στην εθνική συμφιλίωση, στα μεγάλα έργα, στην εξωτερική πολιτική που μας έκανε εθνικά υπερήφανους.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε αυτή τη διαδρομή και την ιστορία μας.
Για να μάθουν και οι νεότερες γενιές ποιο ήταν πράγματι το ΠΑΣΟΚ και ποιοι ήταν στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που έδωσαν την ψυχή τους για αυτό το χώρο.

Προφανώς, βέβαια, δεν αρκεί η αποκατάσταση της αλήθειας και η υπεράσπιση της διαδρομής μας για να πάμε μπροστά.

Οι αρχές, οι αξίες και οι παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο στην καρδιά μας και στο μυαλό μας, αλλά οδηγός στην πορεία μας, στις αποφάσεις μας και στη δουλειά μας.

Μαζί, βέβαια, με τη νέα στρατηγική μας, τους νέους στόχους μας, που θα μας φέρουν και πάλι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, χρήσιμους ξανά για το λαό και την πατρίδα.

Γι’ αυτό προχωράμε μπροστά, μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, τη φυσική συνέχεια της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Οι προοδευτικοί πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα πλαστά διλήμματα και την πόλωση των εκλογών που αποδεικνύονται αδιέξοδα, μας παρακολουθούν, ενδιαφέρονται και αξιολογούν την πολιτική μας παρουσία.

Μας θέλουν, όμως, δίπλα τους, με τις πρωτοβουλίες, τις παρεμβάσεις και τις δράσεις, που «ακουμπούν» στα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Με την ανάδειξη των προγραμματικών μας θέσεων, που δείχνουν τον προοδευτικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Να ανοίξουμε προοδευτικούς δρόμους, να δώσουμε ευκαιρίες δημιουργίας, να προστατέψουμε δικαιώματα

Ευκαιρίες που χάνονται και δικαιώματα που αμφισβητούνται από τις συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, που όσο περνάει ο καιρός εντείνονται και θα γίνονται ευδιάκριτες.

Να προστατέψουμε τις προοδευτικές αρχές και αξίες του χώρου από τον τυχοδιωκτισμό και τις διχαστικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύεται αδύναμος να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα και εγκλωβισμένος στο λαϊκιστικό και ιδεοληπτικό πολιτικό DNA του.

Σε αυτή την πορεία το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται ως πυλώνα ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ. Με αυτό το στόχο γίνεται το συνέδριό μας.

Όσοι στηρίξαμε τη χώρα και την παράταξή μας στα δύσκολα, μπορούμε θεσμικά να συνθέτουμε τις διαφωνίες μας και δημοκρατικά να υπηρετούμε τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Με πίστη και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μια κοινωνία που ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται από συντηρητικές επιλογές, πολιτικούς ακροβατισμούς, από λαϊκισμό, από αναποτελεσματικότητα.

Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε ξανά εμείς με το ανάστημα των ελπίδων της προοδευτικής κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για μια Ελλάδα ίσων ευκαιριών για όλους, δυνατή στο μεταλλασσόμενο διεθνές περιβάλλον, περήφανη.

Προχωράμε αποφασιστικά λοιπόν. Με το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα στο μέλλον!