Γεννηματά: Δεν «έφαγα» τον Ανδρέα Λοβέρδο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε στην απόφασή της να καθαιρέσει από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου τον Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζοντας: «Ποτέ δεν λειτουργώ με μικρότητα, δεν έφαγα κανέναν Λοβέρδο, αξιοποιώ όλα τα στελέχη μας».

Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, ο πρώην υπουργός, «είχε αυτή τη θέση για πεντέμισι έτη» ενώ εκτιμά ότι οι νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης, θα εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αντιπολιτευτικές τους θέσεις. Όπως είπε, άλλωστε, στις θέσεις αυτές γίνονται «rotations» και η δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι δυναμική με αξιόλογα στελέχη. Ενώ με ελαφριά δόση χιούμορ, σχολίασε ότι «και ο Μητσοτάκης και Τσίπρας τα ίδια έκαναν αλλά δεν είδα τόσες αντιδράσεις».

Απαντώντας για τα εσωτερικά του κόμματος και τις διαδικασίες που αναμένονται, η κ . Γεννηματά τόνισε ότι είναι σε ύστερο χρόνο λέγοντας ότι είναι παράλογο να συζητιέται από τώρα κάτι που θα γίνει του χρόνου. «Είναι κατώτερο των περιστάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος προκαλούν το έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, λέγοντας με αιχμή ότι οι αντιπολιτευτικές θέσεις τους δεν παίζουν τόσο έντονα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φτύνουμε αίμα για να αναδειχθούν οι προτάσεις μας». Το απέδωσε μάλιστα, σε κάποιους δημοσιογραφικούς κύκλους που μιλούν με Μαξίμου, που «τους πονάει», όπως είπε χαρακτηριστικά η κριτική του Κινήματος Αλλαγής.

Απέρριψε το ενδεχόμενο στελέχη του κόμματος να κοιτάζουν είτε προς τη Νέα Δημοκρατία είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μονάχα μπροστά έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο». Σε ένα δημοκρατικό κόμμα όμως, τόνισε, υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι «δεν είναι καθηλωμένο το Κίνημα Αλλαγής», προσθέτοντας ότι από τις εκλογές έως τώρα δεν έχει μειώσει τα ποσοστά του αντιθέτως έχουν μια ανοδική πορεία. Παρότι, όπως παραδέχθηκε δεν έχει γίνει το «άλμα» που θα επιθυμούσαν.

Η κυρία Γεννηματά, παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον εμβολιασμό αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση, πως δεν έχει σχέδιο οργανωτικό για τον εμβολιασμό. Ζήτησε παράλληλα, να γίνει ένα ασφαλές άνοιγμα επαναλαμβάνοντας την πρόταση του κόμματος της για τη σωστή επανεκκίνηση της αγοράς. Μαζικα τεστ, στεγανοποίηση των περιοχών που δεν έχουν κρούσματα και να απελευθερώνεται η οικονομική και κοινωνική ζωή. Ενώ, ζήτησε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και πρόσβαση σε όλους τους επιστημονικούς φορείς στα επιδημικά στοιχεία.