Γεννηματά: Συμπαράσταση στους πληγέντες της Αλβανίας | 4962534 scaled

Δήλωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό που δοκιμάζεται από τον καταστροφικό σεισμό έκανε η Φώφη Γεννηματά.

Επισημαίνει ότι «η άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Πολιτείας στις ανάγκες που προέκυψαν τιμά την χώρα μας και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οφείλουμε για μια ακόμη φορά να δώσουμε συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΜΑΚ για τις προσπάθειες τους.

Στη χώρα μας ζουν χιλιάδες άνθρωποι που κατάγονται από τις πληγείσες περιοχές. Είναι συμπολίτες μας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Κάποιοι από αυτούς έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και άλλοι ζουν και δημιουργούν ως μετανάστες στη χώρα μας.

Εκφράζω σε όλους την αμέριστη συμπαράσταση μου. Η Πολιτεία οφείλει να τους διευκολύνει στις δύσκολες στιγμές που περνούν, δίνοντας τους τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν άτομα της οικογένειας τους που ζουν στη γειτονική χώρα και επλήγησαν από τον σεισμό.

Καλώ κάθε μέλος του κόμματος αλλά και κάθε πολίτη να συνεισφέρει στις προσπάθειες αξιόπιστων φορέων και οργανισμών για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες. Η αλληλεγγύη θα κερδίσει».