Τα βέλη κατά της κυβέρνησης έστρεψε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τους χειρισμούς της στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε πως το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται εκτός ελέγχου παρότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη καραντίνα. «Ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από εμβολιασμούς! Όλα καλά, πάλι κάποιοι άλλοι φταίνε! Οι μεταλλάξεις και οι πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν! Τίποτα για τους αυτοσχεδιασμούς και την πολιτική ακορντεόν! Όταν μιλούν τώρα για έξυπνα μέτρα που δεν είδαμε, ομολογούν την αποτυχία για όλα όσα έχουν κάνει», δήλωσε και πρόσθεσε με νόημα: «τι να πει κανείς για τις εξαγγελίες προχειρότητα και ελαφρότητας με τα SMS; Πρέπει να στέλνουμε με GPS και χρονόμετρο! Η ανασφάλεια κυριαρχεί».

«Η κυβέρνηση επιμένει σε λύσεις μπαλώματα! Αγνοεί ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δεν φτάνουν! Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση κινείται και στην Αττική όπως στην Θεσσαλονίκη. Αφήνει τους πολίτες έρμαια εκμετάλλευσης από ιδιωτικό τομέα! Επίταξη των ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές όπως έχουμε προτείνει! Αυτά που ανακοινώθηκαν είναι τόσο λίγα και τόσο αργά», κατέληξε.