Γεωργιάδης: Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα - Βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει

Απάντηση σε όσα του καταλογίζουν για τη συμμετοχή του σε βάφτιση με άδεια ειδικής εξαίρεσης έδωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Δεν μπορώ εγώ να πω τους οικογενειακούς λόγους που επικαλέστηκαν οι γονείς. Δεν είναι δική μου δουλειά, δείτε μέσω της Πολιτικής Προστασίας πως εκδίδονται οι ειδικές εξαιρέσεις. Η άδεια εκδόθηκε από την οικογένεια και όχι με παρέμβαση υπουργού. Δεν είπε κανείς πως νονός ήταν ο Γεωργιάδης. Στη βάφτιση ήμουν εγώ και οι γονείς. Δεν έκανα κάτι παράνομο για να το κρύψω. Αφού το έκανα νόμιμα γιατί να το κρύψω; Υπήρξαν και άλλες άδειες με ειδική εξαίρεση», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ακολούθως, επιτέθηκε σε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για υποκρισία: «Εάν απαντούσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα: εάν έπαιρνα μια κολυμβήθρα και πήγαινα σε μια διαδήλωση, θα ήταν νόμιμη η βάφτιση; Πως μπορεί να ανησυχεί για τη διάδοση του ιού σε μια εκκλησία με έξι άτομα και να μην ανησυχεί για τη διάδοση σε μια διαδήλωση για τον Κουφοντίνα».

«Δεν είχα καμία εμπλοκή στην άδεια. Δεν με πιστεύετε; Κάντε ρεπορτάζ. Τι να σας πω. Αλλά αυτό που λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκρισία. Λένε πως απαγορεύουμε τα βαφτίσια αλλά επιτρέπουμε τις διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα. Όλα έγιναν νόμιμα. Εάν μπορούσα να πληρώσω πρόστιμο θα το έκανα αλλά επικοινωνώντας με την Πολιτική Προστασία μου είπαν ότι ήμουν νόμιμος», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο μετά την ανάρτηση του υπουργού στο Twitter, ρωτώντας τον πρωθυπουργό «αν υπάρχει κάποιο μέτρο περιορισμού που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής του».

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Ή αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;».