Γεωργιάδης: Ένα σπουδαίο εργοστάσιο (ΕΛΒΟ) αναγεννάται

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδνωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι από τις 13 Μαρτίου έχουν ολοκληρωθεί 2.200 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε διάφορους κλάδους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αισχροκερδεί πάνω στον φόβο και τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών».

Αναλυτικά:

Αθήνα, 14 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 14 Απριλίου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους δημοσιογράφους, κ. Νίκο Φιλιππίδη και κ. Μπάγια Αντωνοπούλου», στο MEGA TV, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

«Από τις 13 Μαρτίου έως και χθες, έχουμε ολοκληρώσει 2.200 ελέγχους και έχουμε επιβάλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε διάφορους κλάδους, από πρατήρια καυσίμων και εταιρίες που εμπορεύονται αντισηπτικά μέχρι μικρότερα καταστήματα λιανικού εμπορίου».

«Εχθές είχαμε μια μεγάλη επιτυχία. Οι υπηρεσίες μας εντόπισαν αποθήκη που δεν είχε δηλώσει 10 τόνους αντισηπτικών, τα οποία κατασχέθηκαν. Ελέγχονται από τον ΕΟΦ ως προς την ποιότητά τους και αν είναι καλής ποιότητας, θα παραδοθούν προς χρήση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αισχροκερδεί πάνω στον φόβο και τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών».

«Όλο το εμπόριο έχει μεταφερθεί μέσω των e-shops στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο κινείται μέσω courier. Άρα, ο φόρτος εργασίας είναι πάρα πολύ μεγάλος στις εταιρίες courier και είναι πλέον πολύ μεγάλες οι καθυστερήσεις. Ενθαρρύνουμε τις εταιρίες να κάνουν περισσότερες προσλήψεις. Τους έχουμε δώσει όλα τα κίνητρα για να δουλέψουν».

«Δεν υπάρχει καμία εταιρία courier που δεν έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά. Εμποδίσαμε κάποιες αυξήσεις, βελτιώσαμε κάποιες υπηρεσίες και θα επανέλθουμε μετά το Πάσχα και σε δεύτερο κύμα ελέγχων».