Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε: «Αν φτάναμε σε νέο lockdown, η ζημιά στην οικονομία θα ήταν πολύ μεγάλη. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε ένα νέο lockdown», ενώ απήθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Ενώ συμπλήρωσε: «Αυτή η κρίση θα έχει τον χαρακτήρα μαραθωνίου. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα για το κράτος. Το κράτος για τα δεδομένα αυτής της πανδημίας έχει κάνει θαύματα».

Αναφερόμενος στο θέμα με τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «δύσκολο εγχείρημα να μοιραστούν 1,5 εκατομμύριο μάσκες», χαρακτηρίζοντας «αστοχία» το λάθος που έγινε στο μέγεθος των μασκών, ωστόσο, όπως είπε, τώρα η αστοχία διορθώνεται.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να δουλεύουν μία ώρα παραπάνω εργαζόμενοι που μπήκαν σε καραντίνα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «όταν κάποιος μπαίνει σε καραντίνα η επιχείρηση έχει κάποιο κόστος, το οποίο κάπως πρέπει να καλυφθεί» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να διασωθούν οι θέσεις εργασίας».