Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν είναι άπειρες οι δυνατότητες του κράτους. Κάνω έκκληση σε όσους μπορούν να πληρώσουν, να πληρώσουν. Κάναμε και μια κίνηση για έκπτωση 25% σε όσους καταβάλουν τώρα υποχρεώσεις».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι είναι δύσκολη η εκτίμηση της οικονομικής επίπτωσης της κρίσης, καθώς όλα εξαρτώνται από το πιο σενάριο θα επαληθευτεί.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν ξέρει κανείς το ύψος της επίπτωσης π.χ. στην ανεργία, καθώς δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουν τα μέτρα».

Σε σχέση με την παροχή ρευστότητας στην οικονομία σημείωσε ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει ετοιμαστεί το πλαίσιο για παροχή εγγυήσεων σε δάνεια με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και παίρνουμε εργαλεία και τα μοχλεύουμε, ώστε όταν λήξει ο συναγερμός να κάνουμε ένα σοκ στην οικονομία» τόνισε ο Υπουργός και προσέθεσε:

«Αρχές Μάη θα ξεκινήσει η πρώτη σοβαρή κίνηση παροχής ρευστότητας μέσα από την διαδικασία των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρώτη φάση θα ανέλθει στα 3 δισεκατομμύρια και μετά μπορεί να ανέλθει στα 6 δισεκατομμύρια».

Αναφορικά με τους ελέγχους στην αγορά τόνισε: «Στα σούπερ μάρκετ έχει περάσει η μείωση του ΦΠΑ. Από χτες έχουμε ξεκινήσει ελέγχους με μικτά κλιμάκια. Μάλιστα, βρήκαμε κι ένα σοβαρό περιστατικό αισχροκέρδιας. Θα είναι πολύ μεγάλο το πρόστιμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ