Γεωργιάδης: Οι φαρμακοποιοί ήξεραν για τις συσκευασίες 25 τεμαχίων - Τον Μάιο η εστίαση

Χθες βράδυ (29 Δεκεμβρίου) ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Blue Sky και την εκπομπή «Παρεμβάσεις» με την Λίνα Κλείτου.

«Η 7η Ιανουαρίου είναι πρόωρη για να ανοίξει το λιανεμπόριο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στις αρχές του Ιανουαρίου θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης. Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να μην χαλαρώσουν, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν προσέξουμε, το να έχουμε τρίτο κύμα δεν είναι πιθανό, είναι απολύτως βέβαιο.

Όσον αφορά στη μετατροπή του click away σε click in shop, ο υπoργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι είναι σε πρωτόλειο στάδιο, και θα εξειδικευτεί προσεχώς.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα του τελευταίου 48ωρου με τον εμβολιασμό αρκετών κυβερνητικών στελεχών που έγινε και αντικείμενο κριτικής από την αντιπολίτευση, ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να δηλώσει, πως έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά δεν θεώρησε σκόπιμο, αυτό να γίνει δημόσια.

Ο υπ. Ανάπτυξης εκτίμησε ότι θα προλάβουμε την τουριστική περίοδο. Τέλος, σημείωσε αναφερόμενος στα χρέη που συγκεντρώνονται λόγω της πανδημίας, πως το να ζητάς από κάποιον να πληρώσει αυτά που οφείλει είναι και ηθικό και νόμιμο, όχι όμως, όταν τα χρέη αυτά, είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών αποφάσεων ή της γενικότερης κατάστασης. Έκανε λόγο για συζήτηση που θα γίνει όταν θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.