Το γεγονός ότι θα ήθελε να ανοίξουν σήμερα τα εποχικά καταστήματα, αλλά δεν αποφασίζει μόνος του, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Alpha 98,9.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι γίνονται καθημερινά συσκέψεις, όσον αφορά στα καταστήματα εποχικών ειδών.

«Έχουμε πολλές σκέψεις. Κάναμε και σύσκεψη πάλι σήμερα και κοιτάμε πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Κάθε μέρα συζητάμε για το θέμα των εποχικών. Εκείνων που πουλάνε στολίδια και παιχνίδια. Αυτές οι δύο κατηγορίες παθαίνουν μεγάλη ζημία.

Συγκεκριμένα, είπε: «Αν ήμουν γιατρός λοιμωξιολόγος, θα σας έλεγα να μην πάτε να δείτε τα εγγόνια σας. Ο ιός είναι πολύ ύπουλος. Δεν υπάρχει μέρα που δεν συζητάμε τους παραμέτρους για αυτούς τους κλάδους. Μέχρι και τους ΚΑΔ έχω μάθει απ’ έξω. Δεν αποφασίζω όμως μόνος μου. Θα ήθελα να τους ανοίξω σήμερα, καταλαβαίνω ότι καταστρέφονται οι άνθρωπο, αλλά έχουμε μια μάχη. Οι άνθρωποι είναι σε τραγική θέση».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα ζητήματα δυσλειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών λέγοντας ότι οφείλεται κυρίως στην τηλεργασία. «Το δημόσιο λειτουργεί με τηλεργασία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων δουλεύει με τηλεργασία. Για αυτό υπάρχει καθυστέρηση. Αν δεν συνέβαινε αυτό πώς θα μειώναμε την κίνηση στους δρόμους; Δεν δουλεύουν όλα ρολόι», κατέληξε.