Ένα όχημα έπεσε πάνω σε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φολκσμάρζεν στη δυτική Γερμανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Hessenschau» μεταδίδει, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι ένας 29χρονος Γερμανός.

Σύμφωνα με το δίκτυο, η Αστυνομία δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρά του, ωστόσο πιστεύει ότι ενήργησε εσκεμμένα.

Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Welt, επικαλούμενη επίσης έναν εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, έγραψε ότι οι Αρχές πιστεύουν πως ο άνδρας αυτός έπεσε σκόπιμα με το όχημά του πάνω στην καρναβαλική παρέλαση.

Η εφημερίδα «Welt», επικαλούμενη το Υπουργείο Εσωτερικών στο κρατίδιο της Έσσης, γράφει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το περιστατικό στο Φολκσμάρζεν να ήταν επίθεση.

Τα Μέσα της χώρας μεταδίδουν ότι παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, ενώ επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι ο οδηγός φαίνεται ότι έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητο (μια γκρι Mercedes) πάνω στο πλήθος.

Ο γερμανικός ενημερωτικός ιστότοπος HNA, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, έγραψε ότι ο άνδρας φαίνεται πως στόχευε παιδιά και οδηγούσε με «τέρμα τα γκάζια» προς την κατεύθυνση του πλήθους, που είχε συγκεντρωθεί για την παραδοσιακή παρέλαση ενόψει της Σαρακοστής.

«Κόσμος ερχόταν καταπάνω μου, κλαίγοντας» περιέγραψε ο επίτροπος της κοινότητας Ράινχαρντ Κούμπατ στην εφημερίδα Bild.

«Στον δρόμο υπήρχαν κυρίως τραυματισμένα παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι. Τα παιδιά με πλησίαζαν και μου έλεγαν ότι ακουγόταν κάτι σαν «πλαφ, πλαφ, πλαφ» κάθε φορά που το όχημα περνούσε πάνω από έναν άνθρωπο».

Διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα, που κείτονταν στο έδαφος, σε αυτό το χωριό με πληθυσμό 7.000 κατοίκους, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης.

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» έγραψε πως περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ένα τρίτο των θυμάτων φέρει σοβαρά τραύματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στο Twitter, όλες οι καρναβαλικές παρελάσεις στο κρατίδιο της Έσσης ακυρώθηκαν ως προλήπτικό μέτρο, μετά το περιστατικό στο Φολκμάρσεν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες φέρουν απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα.

Ασαφή τα αίτια της επίθεσης

Ο Πρωθυπουργός της Έσσης, Φόλκερ Μπουφιέ, δήλωσε ότι τα αίτια της σημερινής επίθεσης κατά τη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης στο βόρειο τμήμα του κρατιδίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, είναι ακόμα ασαφή.

«Τα αίτια του συμβάντος αυτού είναι μέχρι στιγμής ασαφή και σας παρακαλώ να μην εικοτολογείτε για τα πιθανά κίνητρα», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός απόψε. «Αυτή είναι η ώρα των ανακριτών, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς για τη διαλεύκανση αυτής της εγκληματικής πράξεως».