Θέτοντας σε εφαρμογή κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη, η Ελλάδα περιόρισε με επιτυχία την εξάπλωση του κορωνοϊού και διεκδικεί ήδη τουρίστες.

Αυτό αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η οποία επισημαίνει ότι τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά από τον Ιούλιο, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Ο επικεφαλής της TUΙ Γερμανίας Μάρεκ Άντριουστσακ δήλωσε: «Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για αυτό η ελληνική Kυβέρνηση θέλει να βάλει μπροστά τον τουρισμό όσο το δυνατόν συντομότερα.

Συζητούμε για το πώς θα διασφαλιστούν οι τουρίστες σε κάθε ξενοδοχείο, για το πώς θα φροντίσουν τους φιλοξενούμενους – ακόμη και κατά την περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα».

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι προηγουμένως πρέπει να επιτραπεί στους Γερμανούς να βγουν από την πατρίδα τους χωρίς ταξιδιωτική οδηγία.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει συστήσει Ομάδα Δράσης, η οποία διαπραγματεύεται με τουριστικούς ομίλους όπως η TUI και η DER Touristik τις λεπτομέρειες σχεδίου ασφάλειας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων με αντισηπτικό και την αποτροπή μεγάλων συναθροίσεων, τόσο σε παραλίες όσο και σε πισίνες.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την δυνατότητα ταξιδιών στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι εμφανίζεται και ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Χάλε, Αλεξάντερ Κεκουλέ.

«Πρέπει να υπολογίζουμε ότι το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο αριθμός των κρουσμάτων θα υποχωρήσει παγκοσμίως», εκτιμά ο καθηγητής, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι για αυτή του την πρόβλεψη δέχεται επικρίσεις συναδέλφων του, αλλά εμμένει στην άποψή του.

«Όταν προτρέπουμε τον κόσμο να μην σχεδιάσει φέτος ταξίδια στο εξωτερικό και αργότερα διαπιστώσουμε ότι τα κρούσματα είναι πλέον ελάχιστα, τότε θα αρθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες, θα ανοίξουν τα σύνορα, αλλά ούτε οι αεροπορικές εταιρίες ούτε τα ξενοδοχεία θα έχουν πραγματικά προετοιμαστεί», προειδοποιεί.

Η Bild προτείνει, επίσης, την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για διακοπές.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ήδη προς επεξεργασία τα νέα πρωτόκολλα μετακίνησης επιβατών στην ακτοπλοΐα.

Να σημειωθεί ότι «βομβαρδισμός» δημοσιευμάτων σε Ευρώπη και Αμερική «πλέκουν» το εγκώμιο της Ελλάδας, αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης.

Παράλληλα, υποδεικνύουν τις ομορφιές της χώρας μας ως τον ιδανικό προορισμό τουρισμού φέτος το καλοκαίρι!

Από τη μεριά της, η βρετανική The Sun δημοσίευσε άρθρο που περιγράφει μια σειρά από τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα.

Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, παρά τους ισχύοντες περιορισμούς, τα δημοφιλή ελληνικά νησιά μοιάζουν «ελεύθερα» κορωνοϊού.

Στα θετικά, η The Sun συμπεριλαμβάνει και την σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνα, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα μας αναμένει από τον Ιούλιο τουρίστες.

Η ισπανική εφημερίδας ABC, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, έχει ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα, Begoña Castiella, με τίτλο: «Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου» και υπότιτλο: «Η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες δημιουργούν αρκετά αισιόδοξο κλίμα».

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού SPIEGEL και για την ακρίβεια στη στήλη με τα ταξίδια φιλοξενείται εκτενές ρεπορτάζ.

Αυτό «ακτινογραφεί» την κατάσταση σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, το ρεπορτάζ παραθέτει συνοπτικά τα ανακοινωθέντα πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών από την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, γίνεται ειδική μνεία στους ακόμη ισχύοντες περιορισμούς για τα εσωτερικά ταξίδια. Επίσης, αναφέρεται ο σχεδιασμός επανέναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και των ξενοδοχείων εντός του Ιουνίου.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ