Ιδιαίτερα έντονες και συναισθηματικές ήταν οι στιγμές που βίωσαν οι παίκτες του Big Brother στη Γερμανία, όταν ενημερώθηκαν σε ζωντανή μετάδοση για τον κορωνοϊό και τις διαστάσεις που έχει πάρει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο παρουσιαστης του τηλε-ριάλιτι Τζόχεν Σκροπ τους ανακοίνωσε τα θλιβερά νέα στην έναρξη του χθεσινού επεισοδίου. Την ίδια στιγμή, δίπλα του, καθόταν ένας γιατρός ενώ και οι δύο βρίσκονταν πίσω από ένα διαφανές πλέξιγκλας, για να προστατευτούν οι διαγωνιζόμενοι.

«Πατ, βλέπω τον φόβο στα μάτια σου» είπε ο παρουσιαστής σε έναν από τους παίκτες του Big Brother, καθώς προσπαθούσε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως οι οικογένειές τους είναι καλά. Η Μισέλ, μια παίκτρια που στην κανονική της ζωή είναι νοσοκόμα, ξέσπασε σε δάκρυα, λέγοντας πως ανησυχεί για την 55χρονη μητέρα της που πάσχει από πνευμονική νόσο.

Η πλειοψηφία των παικτών σάστισε. Επικράτησε βουβαμάρα ενώ η ησυχία… έσπασε από μερικούς ψιθύρους. Μάλιστα ακούστηκε ένα «Ω Θεέ μου». Οι παίκτες αρχικά παρακολούθησαν ένα βίντεο με τις εξελίξεις παγκοσμίως και εν συνεχεία μηνύματα από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πολλά από τα οικεία τους πρόσωπα είπαν στους παίκτες να παραμείνουν αισιόδοξοι ενώ τους τόνισαν πως το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» είναι αυτή τη στιγμή το ασφαλέστερο σημείο στη χώρα. Ορισμένοι πάντως προσπάθησαν να ελαφρύνουν την κατάσταση, λέγοντας στους διαγωνιζόμενους να φέρουν στο σπίτι τους χαρτί υγείας.

Φωτογραφίες: Twitter/bbspy