Σοκ προκαλούν οι εικόνες που μας έρχονται από τα αποτεφρωτήρια της Γερμανίας, με τη χώρα να συνεχίζει να έχει χιλιάδες νεκρούς από κορωνοϊό καθημερινά, με αποτέλεσμα να μην χωράνε ούτε αυτά το μεγάλο αριθμό φέρετρων, που στοιβάζονται το ένα πίσω από το άλλο.

Συγκεκριμένα αποκαρδιωτικές είναι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και στις οποίες φαίνονται στοιβαγμένα φέρετρα με ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, στο κρεματόριο του Μάισεν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του AP, τα φέρετρα τοποθετούνται σε άδεια γραφεία και διαδρόμους. Πολλά από αυτά είναι τυλιγμένα με πλαστικό, ενώ άλλα φέρουν ταμπέλες που γράφει «κίνδυνος μετάδοσης», «επείγον» ή απλά «COVID»

Το συγκεκριμένο κρεματόριο, σε φυσιολογικές συνθήκες, θα είχε 70 με 100 φέρετρα. Τώρα, τα φέρετρα ανέρχονται σε 300, ενώ κάθε ημέρα φτάνουν δεκάδες σοροί ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή λόγω του κορονοϊού. 

Ο διευθυντής στο κρεματόριο του Μάισεν αναφέρει ότι το προσωπικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά το γεγονός ότι τα φέρετρα πρέπει να παραμένουν κλειστά, περιπλέκει επιπλέον τη διαδικασία. 

«Είναι δική μας δουλειά, έχουμε δει πολλές φορές πολλές φορές τον θάνατο» δηλώνει ο Joerg Schaldach. «Το πρόβλημα που βλέπουμε είναι ότι οι συγγενείς που πενθούν, χρειάζονται τη βοήθειά μας. Και προς το παρόν, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για λόγια παρηγοριάς, διότι παρέδωσαν τον αποθανόντα αγαπημένο τους στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια δεν τον ξαναείδαν» λέει χαρακτηριστικά.