Η πανδημία της Covid-19 έχει σταματήσει κάθε είδους κοινωνικής εκδήλωσης παγκοσμίως και τα άλλοτε ξέφρενα πάρτι έχουν απαγορευτεί δια ροπάλου. Αυτή η απαγόρευση φυσικά έχει καθολικό χαρακτήρα και ισχύει ακόμα και για τους αστέρες του Hollywood. Με αυτόν τον περιορισμό ωστόσο δεν φάνηκε να συμφωνεί ο γνωστός ηθοποιός Κιάνου Ριβς, οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Bild, παρευρέθηκε σε πάρτι με 200 περίπου καλεσμένους στα πλαίσια της καινούριας ταινίας του, που γυρίζεται στην Γερμανία. Στο συγκεκριμένο μάλιστα πάρτι συμμετείχαν πολλοί φίλοι και ξένοι που δεν είχαν καμία σχέση με το φιλμ, και παρουσιάστηκαν ως «κομπάρσοι» για ανύπαρκτες σκηνές που δεν γυρίστηκαν ποτέ.

Το πάρτι διοργανώθηκε από τις αδελφές Λίλι και Λάνα Γουατσόφσκι που ονόμασαν την βραδιά «ομαδικό event παγωτού». Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές σκοπεύουν τώρα να μιλήσουν με το στούντιο, για το κρυφό πάρτι που διοργανώθηκε σηματοδοτώντας το τέλος των γυρισμάτων, κάτω από το «ραντάρ» της αστυνομίας του Βραδενβούργου.   

Όπως στο Βερολίνο, έτσι και στο Βραδενβούργο επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις με μέγιστο όριο τα πενήντα άτομα, αλλά για να κάνει κανείς ένα μικρό πάρτι – όχι φυσικά με 200 άτομα – πρέπει να το δηλώσει προκαταβολικά στις αρχές μαζί με ένα «πλάνο υγιεινής» που θα εγκριθεί από τους ειδικούς. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι καλεσμένοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να βγάζουν την μάσκα μόνο για να φάνε και να πιουν.    Μια 39χρονη που βρέθηκε στο πάρτι του Matrix, δήλωσε ανώνυμα στην Bild πως όλοι οι παριστάμενοι είχαν κάνει τεστ PCR για τον κορωνοϊό από πριν, και τους ζητήθηκε να φορούν μάσκες. Όσο περνούσε η ώρα όμως πολλοί τις έβγαλαν. «Δεν υπήρχαν οδηγίες από τους σκηνοθέτες, δεν γυρίστηκε καμία σκηνή».   Σύμφωνα με πληροφορίες, το πάρτι ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και συνεχίστηκε ως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μια χορεύτρια και ένας DJ διασκέδαζαν τους παριστάμενους ενώ ακολούθησε σόου με πυροτεχνήματα. Όσοι ήθελαν μπορούσαν να κάνουν μέχρι και αναμνηστικό τατουάζ Matrix σε μία γωνία του χόρου.    Ο μπουφές περιελάμβανε σούσι, σάκε, πίτσα, βερολινέζικα λουκάνικα και vegan κέικ με ροδάκινα. Μικρές σκηνές είχαν στηθεί στον χώρο για όσους καλεσμένους ήθελαν «λίγη παραπάνω ιδιωτικότητα». Ο Ριβς και η σύντροφός του, Αλεξάνδρα Γκραν, κάθισαν σε ένα τραπέζι πίνοντας κρασί και έφυγαν νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την Bild.   

Η εκπρόσωπος του στούντιο Babelsberg, Μπιάνκα Μαρκάρεγουιτς δήλωσε ότι, σύμφωνα με τους παραγωγούς της τέταρτης ταινίας του Matrix, «η ομάδα κινηματογραφούσε μία σκηνή γιορτής», που σχετιζόταν με κάποιες άλλες σκηνές που είχαν γυριστεί το καλοκαίρι. «Οι κανόνες υγιεινής τηρήθηκαν», πρόσθεσε, ισχυριζόμενη ότι η ομάδα παραγωγής άφησε σκόπιμα για το τέλος αυτή την σκηνή με τους περισσότερους ηθοποιούς .   Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών του Πότσδαμ δήλωσε πως δεν είχε γνωστοποιηθεί καμία εκδήλωση στο αρμόδιο γραφείο.   

Τα γυρίσματα του Matrix 4 είχαν διακοπεί το Μάρτιο λόγω της πανδημίας και συνεχίστηκαν τον Αύγουστο στο Βερολίνο. Η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2021.