Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απολογήθηκε για μια σύντομης διάρκειας ανάρτησή του στο Τwitter, στην οποία επιχείρησε να αστειευτεί για τη γοητεία της διαδικασίας αίτησης βίζας στη χώρα.

Ενώ χθες χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, με αφορμή το hashtag «#Γοητεύστε κάποιον/α με τέσσερις λέξεις» αναρτούσαν τις ιδέες τους για το εν λόγω εγχείρημα, η πρόταση του γερμανικού ΥΠΕΞ στο viral hashtag ήταν η εξής: «Η βίζα σας εγκρίθηκε».

Δεν ήταν όλοι που βρήκαν αστεία την ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στα αγγλικά του γερμανικού υπουργείου, οπότε έξι ώρες αργότερα και μετά από αρκετά παράπονα η ανάρτηση διαγράφηκε.

«Το να είσαι αστείος προφανώς δεν είναι πάντα το δυνατό μας σημείο. Διαγράψαμε την κάτωθι ανάρτηση και ζητούμε συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από αυτή», τόνισε η νέα ανάρτηση του υπουργείου που συνοδεύτηκε με την εικόνα με το αρχικό tweet.

«Γνωρίζουμε πως η διαδικασία απόκτησης βίζας είναι σύνθετη και οι αποφάσεις για αυτή μπορεί να επηρεάζουν βαθύτατα ζωές ανθρώπων. Οι συνάδερφοί μας παίρνουν αυτές τις αποφάσεις πολύ σοβαρά», πρόσθεσε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που με αφορμή τις δύο αναρτήσεις εξέφρασαν τις εκνευριστικές, κάποιες φορές καταστροφικές εμπειρίες τους υποβολής αιτήσεων για απόκτηση γερμανικής βίζας.

Υπουργεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών συνεισέφεραν και εκείνα με τις προτάσεις τους για το πως θα γοητεύσουν με τέσσερις λέξεις.

«Γεια σου, είμαι Γάλλος», ήταν η ανάρτηση του υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, ενώ του βελγικού ΥΠΕΞ: «Μπύρες, σοκολάτες και βάφλες;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ