«Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2015 εάν δεν βοηθήσουμε τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν αυτές τις ροές», υπογράμμισε ο Χορστ Ζέεχοφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» που θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο.

Ο Χριστιανοκοινωνιστής ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας φοβάται την εξέλιξη του μεταναστευτικού-προσφυγικού, ενώ προειδοποιεί για μια εκ νέου αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η προσφυγική-μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μεγάλη. Γύρω μας βλέπουμε πολλές συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν την φυγή πολλών ανθρώπων», επισήμανε ο Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός ο οποίος επέκρινε το γεγονός ότι «γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει στασιμότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε εντατικές συζητήσεις και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελπίζω ότι η πρότασή της για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου θα μας πάει μπροστά»

Οι χώρες της ΕΕ εδώ και χρόνια επιδιώκουν να μεταρρυθμίσουν το κοινό Σύστημα Ασύλου, ενώ επίμαχο είναι το θέμα της κατανομής όσων ζητούν προστασία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες επεξεργάζεται αυτόν τον καιρό και η ίδια ένα προσχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο.