Μπορεί ο Γιάννης Λαγός να εξαφανίστηκε μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και να κρύφτηκε πίσω από την ασυλία που του έδινε η ιδιότητα του ως ευρωβουλευτής, αλλά πλέον βρίσκεται και πάλι στην Ελλάδα και θα οδηγηθεί στη φυλακή ως καταδικασμένο μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον μέχρι άλλοτε ισχυρό άνδρα της Χρυσής Αυγής, από τις Βρυξέλλες, προσγειώθηκε γύρω στις 15:00 το μεσημέρι στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, ενώ συνελήφθη στα τέλη Απριλίου στις Βρυξέλλες, ύστερα από την απόφαση να αρθεί η ασυλία του. 

Αυτή στιγμή βρίσκεται ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο προκειμένου να λάβει το φυλακιστήριο, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες. Έπειτα, θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού.

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».