Γιάννης Λαγός: Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

Πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Γιάννη Λαγού. Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του, με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Πάντως, την προηγούμενη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, εξαιτίας της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open Μαρία Ψαρρά, αναφέρουν πως ο καταδικασμένος σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Νορβηγία με προφανή στόχο να διαφύγει της σύλληψης από τις ελληνικές αρχές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Λαγός έχει επαφές με πυρήνες ακροδεξιών, μεταξύ των οποίων φανατικοί οπαδοί του δολοφόνου Μπρέϊβικ, με σκοπό να τον βοηθήσουν ώστε στη συνέχεια να διαφύγει πιθανώς σε άλλη χώρα χωρίς δικαστική συνδρομή με την Ελλάδα.

Η πληροφορία έχει περιέλθει σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.