Γιάννης Λαγός: Σήμερα η ακρόασή του για την έκδοσή του στην Ελλάδα

Στο Βέλγιο πραγματοποιείται σήμερα η ακρόαση του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή με τη Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού, η οποία αφορά το αίτημά περί μη εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Ελλάδα.

Ο Γιάννης Λαγός κρατείται προ της έκδοσής του στην Ελλάδα από τις βελγικές Aρχές από την Τρίτη 27 Απριλίου.

Οι διαμαρτυρίες του για τις συνθήκες κράτησης και τους συγκρατούμενούς του

Μέσω ηχητικού, που δημοσίευσε στο YouTube, ο Γιάννης Λαγός μιλάει για τις συνθήκες κράτησής του και τους Άραβες συγκρατούμενούς του: «Βρίσκομαι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και κραυγάζουν κάθε βράδυ γιατί τώρα πλησιάζει το ραμαζάνι “Αλλάχ Ακμπάρ” και έχουν όλα τα δικαιώματα και εγώ είμαι εδώ και μιλάω για Ελλάδα και για ορθοδοξία» αναφέρει ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής.

«Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι, δεν έχουμε ποτήρι και αναγκαζόμαστε να πιούμε από τη βρύση που υπάρχει μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω μαξιλάρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για επτά ημέρες. Δεν μου έχουν επιτρέψει να παραγγείλω ούτε ένα αντικείμενο από την καντίνα προκειμένου να έχω κάτι να φάω ή να πιω», σημειώνει.

«Δεν μου είχαν επιτρέψει πάνω από 6 μέρες τώρα να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους», σημειώνει ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.