Σε ισχύ έχουν τεθεί μέτρα περιορισμού για την περιοχή της Πέλλας καθώς τα κρούσματα από το εργοστάσιο κονσερβοποιίας έχουν φτάσει τα 191, σε σύνολο 680 τεστ σε εργαζόμενους, με κάποιους από αυτούς να είναι εποχικούς.

Από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, όπου και εντοπίστηκαν τα πρώτα 10 κρούσματα, μέχρι σήμερα ο αριθμός έχει ανέβει στα 191 και έτσι, επειδή οι εργαζόμενοι προέρχονται από τους γύρω νομούς, έχουν τεθεί περιοριστικά μέτρα και σε Ημαθία και Κιλκίς.

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο που έγινε εστία υπερμετάδοσης κορωνοϊού

Διέκοψε προσωρινά από την Τρίτη 08/09 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου τη λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό της.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.