Για πολλούς από εμάς, η καραντίνα συνεπάγεται με μια ευάλωτη περίοδο, όπου η μοναξιά κτυπάει κόκκινο και οι σκέψεις που την συνοδεύουν δεν είναι και οι πιο ευχάριστες . Είμαστε απομονωμένοι σε ένα σπίτι δίχως να έχουμε ιδιαίτερη ελευθερία κινήσεων και οι μόνες μας ασχολίες είναι το κινητό και το φαγητό. Η νοσταλγία για παλιές καλές εποχές επιστρέφει ιδιαίτερα έντονα και σύντομα χωρίς καν να το καταλάβουμε έχουμε βρεθεί να σκρολάρουμε ασταμάτητα το προφίλ του πρώην ή της πρωήν αγάπης μας.

Mε ιδιαίτερα έντονο το αίσθημα της επιθυμίας και της μεγάλης ανάγκης μας για προσοχή είμαστε ένα βήμα πριν στείλουμε το μοιραίο μήνυμα επανασύνδεσης. Κάτι βέβαια που είναι λογικό, επειδή πιθανότατα να προτιμούσατε να βρίσκεστε σε καραντίνα με το άλλο σας μισό παρά με μόνη σας ή με την οικογένειά σας.

Ωστόσο, για ποιους λόγους δεν πρέπει να στείλετε αυτό το περιβόητο μήνυμα στο πρώην ταίρι;

Για ποιο λόγο χωρίσατε;

Μήπως ένας από τους δύο δεν ήταν πιστός στον άλλο; μήπως έλεγε συνεχώς ψέματα ή δεν του είχατε καθόλου εμπιστοσύνη; Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν και σκεφτείτε τους λόγους που δεν είστε πια μαζί. Αυτό πιθανόν να σας λογικέψει και να σας κάνει να καταλάβετε πως αξίζετε κάτι καλύτερο.

Είσαι σίγουρη ότι έχει αλλάξει;

Γιατί για να επιδιώκεις την επανασύνδεση προφανώς και πιστεύεις ότι “ο άνθρωπός σου” έχει αλλάξει μετά από τόσο καιρό. Και αν έχει μείνει ίδιος και απαράλλακτος, αυτή η επανασύνδεση έχει νόημα για σένα;

Μήπως λειτουργείς παρορμητικά; 

Αν μετά την καραντίνα θέλεις μία καινούρια, διαφορετική και καλύτερη ζωή τότε δεν πρέπει να κοιτάς στο παρελθόν. Αν πάλι θέλεις πραγματικά να γυρίσεις σε ένα πρόσωπο που σημαίνει πάρα πολλά για σένα προσπάθησε να το σκεφτείς λίγο καλύτερα και για μερικά δευτερόλεπτα φαντάσου τον εαυτό σου ψυχρό παρατηρητή. Πώς θα έκρινες τη στάση σου τότε;

Μήπως είσαι απλά απελπισμένη;

Όλοι βιώνουμε μοναξιά το διάστημα αυτό, αλλά ο φόβος της δεν είναι επαρκής δικαιολογία, για να “τρέχεις” έναν άνθρωπο που μάλλον θα αφήσεις μόλις περάσει η επίδραση της καραντίνας.