Η επιχείρηση «αξιοπιστία στην Ευρώπη» είναι αυτό που τούτη την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει βήμα βήμα, έτσι ώστε ως ισότιμος συνομιλητής στην Ε.Ε. να μπορεί να παρεμβαίνει. Κάτι που έκανε τελευταία όταν πρότεινε το πιστοποιητικό για τα εμβόλια και υιοθετήθηκε από μερικούς Ευρωπαίους ηγέτες, όχι όμως από τα μεγάλα ισχυρά συμφέροντα  της  Γερμανίας και της Γαλλίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος, σύμφωνα με συνομιλητές του, ως ο ηγέτης που υπεύθυνα διαχειρίστηκε μέχρι στιγμής την πανδημία με το μικρότερο κόστος, παρά τους θανάτους, δυστυχώς, για τη χώρα του, κατέστη πόλος ανάμεσα σε άλλους ισχυρότερους ηγέτες.

Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Άλλωστε, κάτι τέτοιο αφενός δεν είναι στη φιλοσοφία του, αφετέρου θα αποτελέσει πλήγμα στην αξιοπιστία του, κάτι που προσωπικά ο ίδιος δεν θέλει να απολέσει.

Συνομιλητής του αναφέρει πως αν ο πρωθυπουργός έπαιζε το χαρτί του εκλογικού αιφνιδιασμού θα έθετε σε κίνδυνο το στοίχημά του στην Ευρώπη, κάτι που, ασφαλώς, δεν επιθυμεί. Αντίθετα, χτίζει πάνω σε ό,τι έχει δημιουργήσει, και, ως εκ τούτου, θέμα πρόωρων εκλογών δεν υφίσταται.

Ο ίδιος αναφέρει και το εξής παράδειγμα: «Φαντάζεστε ποια θα ήταν η εντύπωση της Μέρκελ ή του Μακρόν αν ένα πρωινό διάβαζαν στις εφημερίδες ή το διαδίκτυο ότι η Ελλάδα προσφεύγει σε εκλογές; θα θεωρούσαν αξιόπιστη πολιτική την εφαρμοσμένη από τον κ. Μητσοτάκη; Όχι, ασφαλώς».

Επομένως, πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού είναι να μην ρισκάρει την προσωπική του αξιοπιστία, και για αυτό, όσο και δελεαστικό είναι να «κάψει» την απλή αναλογική, ο ίδιος δεν το βάζει στη ζυγαριά. «Και με απλή αναλογική να κάνει εκλογές, τι θα χάσει;», αναρωτιέται το ίδιο στέλεχος, όταν μάλιστα αποδεικνύεται ότι στο θέμα της πανδημίας, που είναι το κυριότερο, η διαχείρισή της επαινείται από όλους στο εξωτερικό.

Συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν σκέφτεται για μέσα στο 2021 εκλογές, όσο και αν αυτή τη στιγμή ακούγεται πρώιμο.  Ενδεχομένως πολιτικά να τον εξυπηρετεί κάπου στο φθινόπωρο του 2022 και όχι το 2023 που ολοκληρώνεται η τετραετία, όταν την ίδια χρονιά, μάλιστα, θα διεξχθούν αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στα επίμαχα μηνύματα γίνεται αναφορά σε «ισχυρούς συμμάχους» της εταιρίας την περίοδο που βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών και δικαστικών Αρχών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ελέγχεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, καθώς φέρεται να είχε δεχθεί ποσό ύψους 80 χιλιάδων ευρώ από τη Follie Folli. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν ως χορηγία στο νοσοκομείο της περιφέρειάς του.

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»