Οι Φινλανδοί αποφεύγουν τελευταία τα γυμναστήρια και άλλους αθλητικούς εσωτερικούς χώρους το χειμώνα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κι έχουν βρει έναν νέο – μάλλον ανορθόδοξο- τρόπο προκειμένου διατηρήσουν τη φόρμα τους, με τρέξιμο στο χιόνι χωρίς παπούτσια προπόνησης, φορώντας απλές μάλλινες κάλτσες.

Η Φινλανδία έχει καταγράψει αυτό το χειμώνα έντονες χιονοπτώσεις και το τρέξιμο έξω με απλές κάλτσες προσφέρει εξαιρετική άσκηση καθώς και μια αίσθηση ελευθερίας, δήλωσε ο Pekka Parviainen, πιλότος ελικοπτέρου και ένας δρομέας χωρίς παπούτσια εδώ και πολλά χρόνια.

«Είναι από τα παραδοσιακά τρελά φινλανδικά πράγματα, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε», δήλωσε στο Reuters, ενώ τρέχει με μια ομάδα αθλητών στο εθνικό πάρκο Nuuksio, 35 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Ελσίνκι.

«Και είναι πραγματικά η πλευρά της ευτυχίας. Θέλω να πω ότι είναι πολύ καλό άθλημα, έντονη άσκηση και όλα, αλλά είναι πραγματικά ευτυχία», πρόσθεσε.

Στη Φινλανδία, όπου η σάουνα το χειμώνα και στη συνέχεια το τρέξιμο μέσα στο χιόνι για μια βουτιά σε παγωμένη λίμνη είναι ένα παραδοσιακό χόμπι, το τρέξιμο χωρίς παπούτσια έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα κατά τους θερμότερους μήνες.

«Μπορείτε να τρέξετε σε αρκετά ελαφρύ ή σε πολύ βαθύ χιόνι όπως κάναμε τώρα. Αλλά το συναίσθημα μετά είναι υπέροχο. Κάνατε ένα καλό μασάζ ποδιών»…

Ο Parviainen ωστόσο, συνιστά να φοράτε τουλάχιστον δύο, κατά προτίμηση τρία, ζευγάρια μάλλινες κάλτσες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα «οφέλη» που προσφέρει η συγκεκριμένη άσκηση.

Πηγή: Reuters