Ετοιμάζετε το πρωινό και σκέφτεστε όλα όσα έχετε να κάνετε στη διάρκεια της μέρας… Η εκτέλεση πολλαπλών διεργασιών ή αλλιώς το multitasking είναι εκπληκτικό γυναικείο ταλέντο, που δυστυχώς οδηγεί σε άγχος και εξάντληση.

Γι’ αυτό και Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο γυναικείος εγκέφαλος χρειάζεται περισσότερες ώρες ξεκούρασης, λόγω αυτής της αυξημένης κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και έντονου θυμού. Αυτές οι αρνητικές συνέπειες είναι λιγότερο εμφανείς στους άνδρες που πάσχουν από έλλειψη ύπνου.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Science World Report και δείχνει ότι οι γυναίκες αφοσιώνονται πολύ περισσότερο στο multi-tasking, δηλαδή αναγκάζονται να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι «όσο περισσότερο καταπονούμε τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερη ξεκούραση και ύπνο χρειάζεται».

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του βρετανικού πανεπιστήμιο Loughborough 20 λεπτά παραπάνω ύπνου και καλή βραδινή ξεκούραση, είναι ό, τι χρειάζεται κάθε γυναίκα για να λειτουργεί αποδοτικά κατά τη διάρκεια της μέρας.