Το YouTube έχει αυστηροποιήσει τους κανονισμούς του και «φιλτράρει» το περιεχόμενο που ανεβαίνει.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γνωστοί Youtubers δεν μπορούν να ανεβάσουν βίντεό τους επειδή ακούστηκε μία λέξη που θεωρήθηκε άσεμνη.

Την ίδια ώρα που συμβαίνει αυτό, όλο και περισσότερα βίντεο με γυμνό περιεχόμενο κάνουν την εμφάνισή τους στο YouΤube. Την ανακάλυψη την έκανε τυχαία ένας χρήστης στο Twitter, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να πατήσει στην αναζήτηση της πλατφόρμας τις λέξεις «naked yoga».

Τι φέρνει ως αποτέλεσμα αυτή αναζήτηση; Δεκάδες βίντεο με γυναίκες να γδύνονται on camera και να κάνουν ασκήσεις πάνω σε ένα στρώμα γυμναστικής. Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο είναι παλιά, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο έχουν ανέβει από διάφορους λογαριασμούς στο YouΤube μέσα στο τελευταίο δίμηνο.

«Το ανέβασμα πορνογραφικού υλικού έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του video, αλλά και τον τερματισμό του καναλιού. Τα videos που περιέχουν φετιχιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται», αναφέρεται μεταξύ άλλων στους κανονισμούς του YouTube, αλλά από ότι φαίνεται η naked yoga περνάει από αυτό το «μπλόκο», καθώς τα videos της χαρακτηρίζονται ως «εκπαιδευτικά».

Σύμφωνα με το αμερικανικό Insider, πολλά από τα videos ανήκουν στο Naked Yoga School της Νέας Υόρκης και πιθανότατα κάποιος τα «κατέβασε» και άρχισε να τα ανεβάζει στη συνέχεια στο YouTube. Εδώ που τα λέμε, όμως, έχουν και τρομερή απήχηση αφού αρκετά μετράνε ήδη εκατομμύρια προβολές, με τον κόσμο είτε να θέλει αν εξασκηθεί στη γυμνή γιόγκα, είτε απλά να θέλει να δει άλλους να το κάνουν.

«Η γυμνή γιόγκα είναι αυτό που καταλαβαίνετε. Σε ένα μάθημα πρέπει να γδυθούν όλοι μπροστά σε όλους και να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις διαλογισμού», δήλωσε στο Insider ένας εκπρόσωπος του Naked Yoga School.