Μια 23χρονη φοιτήτρια επέστρεψε από τους νεκρούς, χάρη σε μια δραματική επέμβαση που περιλάμβανε την αφαίμαξη όλου του αίματός της από το σώμα.

Η νεαρή κοπέλα διαγνώστηκε από πνευμονική υπέρταση, μια ασθένεια που προκαλείται από υψηλή πίεση στους πνεύμονες.

Προκειμένου οι γιατροί να αφαιρέσουν θρόμβους χρειάστηκε να βγάλουν όλο το αίμα από το σώμα της και να χαμηλώσουν τη θερμοκρασία του σώματός της.

Τεχνικά ήταν νεκρή καθώς γινόταν η χειρουργική επέμβαση κι όταν αφαιρέθηκαν οι θρόμβοι από τους πνεύμονές της, το αίμα ξαναγέμισε το σώμα της και η θερμοκρασία της αυξήθηκε, ξαναφέρνοντάς τη στη ζωή.

«Όταν πρωτοάκουσα τι περιλάμβανε η εγχείρηση, τρόμαξα. Βασικά, έπρεπε να με σκοτώσουν για να με ξαναφέρουν στη ζωή» είπε η 23χρονη Ίζι Σκοτ.

«Όμως ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και που θα μπορούσε να με βοηθήσει. Έπρεπε να το πάρω απόφαση» σχολίασε η νεαρή φοιτήτρια θεάτρου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ευτυχώς, η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, παρά το γεγονός ότι η Ίζι είχε κάποιες επιπλοκές από μια εγκεφαλική αιμορραγία κι έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

X ray of the clots in Izzy's lungs

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η νεαρή Ίζι έπρεπε να τα περάσει όλα αυτά μόνη της στο νοσοκομείο, καθώς λόγω του κορωνοϊού οι συγγενείς της δεν επιτρεπόταν να την επισκέπτονται στο νοσοκομείο.