Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου, μέσω Twitter, πως παίρνει εξιτήριο έπειτα από μερικά 24ωρα νοσηλείας, οι θεράποντες γιατροί του προειδοποίησαν πως η ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει παρέλθει.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την COVID-19, ωστόσο είναι αρκετά καλά ώστε να πάρει εξιτήριο.

«Παρότι δεν έχει συνέλθει εντελώς, η ομάδα κι εγώ συμφωνήσαμε πως όλες οι αξιολογήσεις μας και, κυρίως, η κλινική του εικόνα στηρίζουν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δρ Κόνλεϊ εξήγησε πως ο Τραμπ πληρούσε «τις περισσότερες προϋποθέσεις για εξιτήριο».

Πρόσθεσε δε, πως στον Πρόεδρο χορηγήθηκε συμπληρωματικό οξυγόνο τουλάχιστον μια φορά, ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αισθάνεται καλύτερα και θα εγκαταλείψει το Ιατρικό Κέντρο Walter Reed αφού πέρασε το σαββατοκύριακο εκεί, μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό. 

«Φεύγω από το μεγάλο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed σήμερα στις 6:30 μ.μ. Αισθάνομαι πολύ καλά! Μην φοβάστε την COVID-19. Μην την αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, κάτω από τη διοίκηση Τραμπ, μερικά πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν από 20 χρόνια!» γνωστοποίησε μέσω Twitter ο ίδιος. 

Σύμφωνα με το CNN, κάποιοι από τους γιατρούς του Τραμπ στον Walter Reed εκφράζουν την ανησυχία τους για την απόφαση να φύγει από το νοσοκομείο τόσο νωρίς, προειδοποιώντας πως αυτό ίσως οδηγήσει σε δεύτερη νοσηλεία, λόγω της επιμονής της ασθένειας ή των παρενεργειών των πειραματικών φαρμάκων που λαμβάνει.