Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια, αναφορικά με τη δράση του ψευτογιατρού, με τις διωκτικές αρχές να αναζητούν όχι μόνο τα θύματά του, αλλά και τους συνεργούς του.

Ένα από τα θύματα του γιατρού-μαϊμού, μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, δήλωσε: «Συναντήθηκε με τον Κοντοστάθη και μου είπε να σταματήσω να παίρνω ό,τι φάρμακα παίρνω.

Μου είπε ότι αυτός δεν θέλει λεφτά, αλλά θα στοιχίσουν αυτά τα πράγματα που θα παίρνω για έξι μήνες γύρω στις 15.000 ευρώ. Τον επόμενο χρόνο νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο με πολυαρθρίτιδα για ένα μήνα σχεδόν παράλυτος και μετά απέκτησα νεφρική ανεπάρκεια».

Tο θύμα γνώρισε τον ψευτογιατρό το 2009 από έναν συμμαθητή: «Εγώ τον γνώρισα το 2009 μέσω ενός συμμαθητή μου από το δημοτικό που ήταν απατεώνας, αλλά δεν το ήξερα. Αυτός μας έφερε σε επαφή ξέροντας ότι έχω ένα πρόβλημα με μια ρευματοειδή αρθρίτιδα και μου είπε ότι “θα σε πάω σε έναν γιατρό που θα σε κάνει καλά!”

Ο επιχειρηματίας ανυποψίαστος πίστεψε τον παλιό του συμμαθητή και έδωσε 12.000 ευρώ για βότανα και βιταμίνες. Μάλιστα, έναν χρόνο αργότερα κόντεψε να μείνει παράλυτος.

Η κατάθεση του θύματος βάζει στο «κάδρο» των διωκτικών αρχών τον 63χρονο συμμαθητή του ως πιθανό μέντορα του ψευτογιατρού.

«Ο εμπνευστής της ιδέας, δηλαδή της απάτης είναι ο Κ…., δηλαδή είναι αυτός που το ξεκίνησε, γιατί έχω την εντύπωση τα χρήματα που πήραν από μένα, τις 12.000 ευρώ τα μοιράστηκαν. Ο Κ… είναι ένα άτομο, κάπου θα τον βρουν, δεν υπάρχει περίπτωση. Σε πείθει για οτιδήποτε. Αυτός μπορεί να σου πουλήσει και το λιμάνι του Πειραιά.

Την πρώτη φορά που πήγα στο ιατρείο του, αυτό στην Δημητρακοπούλου, υπήρχε μια κυρία έξω από την πόρτα και την ρώτησα. “Μήπως ξέρετε κάποιον κύριο που είναι βοτανοθεραπευτής;”. Ναι μου λέει βέβαια… και μάλιστα παρακολουθεί τον πατέρα μου που έχει καρκίνο. Έχει σταματήσει τα φάρμακά του και θα έρθει σε πλήρη ίαση».

Οι καταθέσεις από τα θύματα του ψευτογιατρού σε όλη τη χώρα συνεχίζονται με τις καταγγελίες να έχουν φτάσει τις 52. Ταυτόχρονα, η αστυνομία αναζητά συνεργούς εκτός Αττικής, Λάρισας και Βόλου, αφού πιστεύουν ότι ο ψευτογιατρός είχε συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα που έλεγχαν την πελατεία του και αναζητούσαν και νέα θύματα.