Με δάκρυα στα μάτια ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα απέρριψε κάθε ευθύνη για το θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου λέγοντας ότι έχει γίνει «αποδιοπομπαίος τράγος» ενώ είπε ότι κανονικά ο Μαραντόνα θα έπρεπε να βρίσκεται σε κέντρο αποτοξίνωσης – το διάστημα πριν επιδεινωθεί η υγεία του – για τη συνεχιζόμενη μάχη του με το ποτό και τα ναρκωτικά.

«Προσπαθούν να βρουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο», δήλωσε ο Λεοπόλντο Λουκ, 39 ετών, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του στην Αργεντινή την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο έρευνας για το ενδεχόμενο ακούσιας ανθρωποκτονίας λόγω ιατρικής αμέλειας.

«Δεν υπήρχε ιατρικό λάθος», ο Λούκ επέμεινε για τον θάνατο του 60χρονου ποδοσφαιρικού θρύλου οκτώ ημέρες αφού υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση θρόμβου από τον εγκέφαλο.

«Θέλεις να μάθεις για τι είμαι υπεύθυνος; Γιατί τον αγαπούσα, για τη φροντίδα του, για την παράταση της ζωής του, για τη βελτίωσή του στο τέλος », είπε ο γιατρός με λυγμούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Λούκ είπε ότι έκανε «ό, τι μπορούσε, μέχρι και το αδύνατο» και θεωρούσε τον εαυτό του «φίλο» του Μαραντόνα και πως τον έβλεπε σαν « πατέρα, όχι ως ασθενή».

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό που έκανα ήταν το καλύτερο για τον Ντιέγκο, ό,τι καλύτερο μπορούσα», είπε, τονίζοντας ότι δεν ήταν ο ίδιος επικεφαλής θεράπων ιατρός του Μαραντόνα.

Ο Λουκ είπε ότι οι φροντιστές του Μαραντόνα «συνέταξαν ένα σύστημα περιορισμού για το θέμα των χαπιών που έπαιρνε και για τον έλεγχο της κατανάλωσης αλκοόλ», σύμφωνα με τον ιστότοπο ποδοσφαίρου As TV.

«Θα έπρεπε να είχε πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης. Δεν το ήθελε », είπε ο Λούκ, λέγοντας ότι ο πρώην αθλητής τον έδιωξε από το σπίτι του πολλές φορές όταν προσπάθησε να παρέμβει.

«Ο Ντιέγκο έκανε ό, τι ήθελε», είπε ο Λούκ για τον αστέρα του ποδοσφαίρου που έγινε διαβόητος για τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. «Ο Ντιέγκο χρειαζόταν βοήθεια. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να τον παρακάμψεις», είπε, χαρακτηρίζοντάς τον« ανεξέλεγκτο».

«Είμαι περήφανος για όλα όσα έχω κάνει. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης», επέμεινε.