Δεκαέξι άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκόμου στο Παίδων του Ορλάντο, καθώς και και δύο υπαλλήλων της Disney, συνελήφθησαν στη Φλόριντα . 

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Προστάτες της Αθωότητας», είχε στηθεί εδώ και μήνες σε συνεργασία του FBI με την τοπική αστυνομία. Στο υλικό που εντοπίστηκε στην κατοχή τους, υπάρχει μέχρι και υλικό με σεξουαλική κακοποίηση μέχρι και βρέφους έξι μηνών.

Ο νοσοκόμος, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, αρνήθηκε την κατηγορία περί παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά κατηγορήθηκε για πέντε ακόμα αδικήματα περί κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Ο 32 χρονος Τζάστιν Χαζάν, εργαζόταν στο πάρκο της Ντίσνει στο Ορλάντο, ως χειριστής στο παιχνίδι Millennium Falcon.  Ο συγκάτοικός του, Aρλάντες Σιμς, δούλευε ως διανομέας τροφίμων στο Disney’s Animal Kingdom Resort. Και οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν τη λήψη και την κατοχή παιδικής πορνογραφίας η οποία περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 4-5 ετών. 

Συνολικά, κατά των συλληφθέντων υπάρχουν 1.409 κατηγορίες για κακουργήματα, ενώ εκκρεμούν και κάποια άλλα στοιχεία, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

«Αυτά τα βίντεο και οι φωτογραφίες είναι φρικτές εικόνες παιδιών που εξαναγκάζονται να εκθέσουν τα γεννητικά τους όργανα και αναγκάζονται να κάνουν σεξουαλικές πράξεις. Όσοι ανεβάζουν και μοιράζονται παιδική πορνογραφία θυματοποιούν παιδιά ξανά και ξανά», τόνισε ο Σερίφης Γκρέιντι Τζαντ.

Δείτε το σχετικό βίντεο