Γιώργος Καραϊβάζ: Αυτό είναι το βίντεο-ντοκουμέντο που έχει στα χέρια της η αστυνομία

Το βίντεο-ντοκουμέντο που εξετάζει η αστυνομία, αναφορικά με τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, φέρνει στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Σε αυτό φαίνονται οι δύο εκτελεστές, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να διακριθεί ο αριθμός της πινακίδας.

Οι αρχές ερευνούν όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο δημοσιογράφος, από την Κηφισιά, όπου είναι ο τηλεοπτικός σταθμός Star, μέχρι τον Άλιμο. Εξετάζεται ακόμη η πιθανότητα να υπήρχαν δυο ομάδες που έδρασαν. Η μια να παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα και η άλλη να προσέγγισε και να εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Εκτός από τις καταθέσεις των τριών αυτοπτών μαρτύρων, θα διευρυνθεί ο κύκλος στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Θα πάρουν κατάθεση ακόμα και από τον δικηγόρο του, με σκοπό να ανασύρουν από τη μνήμη τους περιστατικά και γεγονότα ή αναφορές που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο φορητός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μπορεί να γίνει σάρωση των περιοχών, προκειμένου να δουν ποια κινητά εκπέμπουν σε αυτό χώρο και κυρίως στην περιοχή του Αλίμου.

Οι αξιωματικοί πάντως είναι σίγουροι ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και για πρωταγωνιστικά μέλη της Greek mafia. Κι αυτό ενδεχομένως να είναι και η αχίλλειος πτέρνα τους, καθώς βγήκε στην επιφάνεια η δράση ενός οργανωμένου εγκλήματος. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι δολοφόνοι να ήταν επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό, καθώς εδώ και τρία χρόνια ακολουθείται το ίδιο μοντέλο δράσης, ενώ δεν αποκλείεται να μην γνώριζαν καν τον στόχο τους.