Παρά τις δυσκολίες της εποχής, ο Γιώργος Κατσαρός συνεχίζει με δημιουργικό πνεύμα, κάτι που ισχύει για τους περισσότερους καλλιτέχνες στους δύσκολους καιρούς.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης φιλοξένησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σαββατοκύριακό Παρέα» τον μεγάλο συνθέτη και αφού παρουσιάστηκε ένα αφιερωματικό βίντεο της Κορίνας Γεωργίου, μίλησε μαζί του σε ζωντανή σύνδεση.

«Ξεκίνησα με βιολί στην Κέρκυρα. Το σαξόφωνο το έπιασα στα χέρια μου σε ηλικία 12 ετών», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Γιώργος Κατσαρός.

Όσον αφορά στο τι κάνει την περίοδο της καραντίνας, ο σπουδαίος συνθέτης τόνισε: «Στην καραντίνα ακούω πολλή μουσική. Έχω ετοιμάσει ήδη ένα τραγούδι χριστουγεννιάτικο με την Τερέζα την Ελληνομαρικανίδα. Θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου και λέγεται “Santa Claus is Coming to town”. Είναι σε ρυθμό lyric video».

Για το ποια συνεργασία του ξεχωρίζει, υπογράμμισε: «Ξεχωρίζω τη συνεργασία μου με τον Πυθαγόρα. Έχουμε γράψει 1500 τραγούδια. Να πω την αλήθεια δεν τα θυμάμαι όλα. Και βέβαια υπάρχουν φορές που με ρωτάνε αν ένα τραγούδι είναι δικό μου και μπορεί να μην το θυμάμαι».

Τέλος, είπε για τα μουσικά σχολεία και τα παραδοσιακά όργανα: «Ανέλαβα τα μουσικά σχολεία όταν ήταν μόνο τρία. Έφτιαξα άλλα 11. Είχαμε πάντα έλλειψη από τα μουσικά όργανα. Τώρα υπάρχουν μορφωμένα παιδιά που παίζουν λίρα κρητική και σαντούρι. Όταν δημιουργήθηκαν τα σχολεία, έβαλα υποχρεωτικά ένα όργανο της περιοχής».