Γιώργος Κατσαρός - TEREZA: Μαγευτικές νότες με πανσέληνο!

Οι βραδιές με πανσέληνο στο «Galini Wellness Spa & Resort» είναι μελωδικές. Ο σπουδαίος μαέστρος Γιώργος Κατσαρός και η Ελληνοαμερικανίδα perfomer TEREZA υπόσχονται ένα μαγευτικό τριήμερο με τη συνοδεία των μελωδιών που θα προκύπτουν από το μοναδικό σαξόφωνο του Κερκυραίου μουσικοσυνθέτη και την αισθαντική φωνή της έμπειρης τραγουδίστριας.

Το vradini.gr μίλησε με τους δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι άνοιξαν την καρδιά τους στην ενημερωτική μας ιστοσελίδα.

Γιώργος Κατσαρός

  • Η εμφάνιση σας με την TEREZA θα μας ταξιδέψει διαδοχικά, θα σας απολαύσουμε τρεις μέρες συνεχόμενα και μάλιστα η καθεμία θα έχει τη δική της «σφραγίδα», με τίτλους από στίχους σας. Τι διαφορετικό θα παρακολουθήσουμε και θα ακούσουμε στις τρεις αυτές εμφανίσεις;

«Το διαφορετικό θα είναι στο ρεπερτόριο. Απόψε (23/7) που η βραδιά είναι αφιερωμένη στην πανσέληνο, έχουμε περισσότερα τραγούδια για το φεγγάρι, αύριο (24/7) θα έχουμε το κομμάτι «Είναι η ζωή μια θάλασσα» με περισσότερα τραγούδια δικά μου λαϊκά και την Κυριακή το μεσημέρι (25/7) θα έχει περισσότερο ελληνικά τραγούδια που έχουν γίνει επιτυχίες.»

  • Περιμένατε καιρό να ξαναβρεθείτε με αγαπημένους συνεργάτες, φίλους αλλά και το κοινό που σας ακολουθεί πιστά;

«Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δύσκολο, γιατί φίλοι έχουν λείψει και έχουν «φύγει» ορισμένοι, έχουμε εκεί όμως τους ξένους που θα τους δώσουμε να καταλάβουν και να απολαύσουν την ελληνική μουσική.»

  • Με την TEREZA είστε χρόνια «καλλιτεχνικοί συνοδοιπόροι». Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για εκείνη και ως φίλη αλλά και ως συνεργάτιδα;

«Είναι πάρα πολύ καλή συνεργάτιδα και από τον καιρό που ήρθε από την Αμερική γνωριστήκαμε και κάναμε μια συνεργασία, κυρίως στο ξένο τραγούδι, αλλά κάναμε και διασκευές σε ελληνικά τραγούδια, όπως κάναμε τώρα με τον Δάκη αυτή τη διασκευή, το «Θα υπάρχω» που ακούγεται στα ραδιόφωνα. Είναι μια πολύ ωραία διασκευή. Δώσαμε ένα άλλο χρώμα στο τραγούδι που είχε πει η Δήμητρα Γαλάνη.»

  • Κύριε Κατσαρέ, τελικά για εσάς «Είναι η ζωή μια θάλασσα;»

«Επειδή λατρεύω τη θάλασσα και τη ζωή, είναι ένας συνδυασμός καλός!»

  • Πού θα αφιερώνατε τη τριήμερη αυτή εμφάνιση;

«Θα την αφιέρωνα στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα, λόγω του κορωνοϊού. Θα είναι πολύ ωραίο αν κάποια στιγμή μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στα κρεβάτια τους να ακούσουν το ελληνικό τραγούδι, να τους γιάνει την πληγή, να τους κάνει να αισθανθούν καλύτερα. Γιατί πιστεύω ότι η μουσική είναι και ένα φάρμακο, μια απόλαυση και στη χαρά αλλά και στη λύπη!»

TEREZA

  • Σήμερα είναι η μεγάλη πρεμιέρα για την τριήμερη εμφάνιση με τον Γιώργο Κατσαρό με τίτλο «Είναι η ζωή μια θάλασσα». Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

«Η τριήμερη πρεμιέρα είναι μια πρόταση που γίνεται για πρώτη φορά σε έναν υπέροχο χώρο, το «Galini Wellness Spa & Resort», που ελπίζω να έχει μέλλον και να γίνουν κι άλλες τέτοιες βραδιές, πάλι με πανσέληνο αλλά και χωρίς πανσέληνο, με τον Γιώργο Κατσαρό παρέα. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία περισσότερο γιατί το θέλαμε εδώ και πολύ καιρό μαζί με τον μαέστρο, το συζητούσαμε και ήταν μια ιδέα που είχαμε από παλιά. Μετά από όλο αυτό που μας έχει τύχει με τον κορωνοϊό, είπαμε ότι αυτό το καλοκαίρι είναι σημαντικό για όλους τους ανθρώπους και είναι μια καλή ευκαιρία να κρατήσουμε βεβαίως τις αποστάσεις και την ασφάλεια που χρειάζεται απαραιτήτως για τη συναυλία όλο το τριήμερο.»

  • Ποια είναι τα στοιχεία του προγράμματος;

«Η σημερινή πρώτη εμφάνιση(25/7) θα λέγεται ‘’Fly me to the moon’’ με την πανσέληνο, θα γίνει στην πισίνα του Mitsis Galini. Αύριο (24/7) η συναυλία λέγεται: «Είναι η ζωή μια θάλασσα» και θα γίνει δίπλα και πάνω στη θάλασσα, οπότε ο κόσμος θα μπορέσει να έρθει να μας απολαύσει, σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο με απίστευτες επιλογές από ξένα και ελληνικά τραγούδια. Επίσης, την Κυριακή (25/7) η εμφάνιση θα γίνει το μεσημέρι. Φυσικά, η κάθε εμφάνιση θα έχει διαφορετικό ρεπερτόριο.

Σήμερα είναι περισσότερο ξένο, ο μαέστρος παίζει περισσότερο σαξόφωνο και λέμε κάποια τραγούδια και του μαέστρου και δικά μου από τις δισκογραφίες και γενικά από τις δουλειές μας και τους δίσκους τόσων χρόνων. Αύριο είναι περισσότερο τραγούδια ελληνικά ενώ την Κυριακή το μεσημέρι είναι μόνο ελληνικά. Είναι ελληνικές επιτυχίες του μαέστρου, δικές μου και γενικότερα ένα πρόγραμμα που ξεκινάει στη 13:30 το μεσημέρι, δίπλα στην πισίνα, γίνεται πρώτη φορά στο ξενοδοχείο Galini και θα έχει διάρκεια μιάμισης ώρας περίπου.»

  • Πείτε μας δυο λόγια για το καλλιτεχνικό σας ταίρι, τον κύριο Γιώργο Κατσαρό.

«Ο μαέστρος για μένα ίσως να είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου, περισσότερο γιατί ήρθε σε μία στιγμή όπου ένιωθα ότι είχα κάνει κάποιες επιτυχίες και ένιωθα ότι είχα πραγματοποιήσει κάποια όνειρά μου, όμως δεν πίστευα ότι θα ξανατραγουδήσω ελληνικό τραγούδι! Νόμιζα ότι πλέον έχω βρει το δρόμο μου με το ξένο, ότι μετά το  ‘’Fly me to the moon’’, το ‘’Love me more’’ και τις επιτυχίες στο εξωτερικό και την Αμερική, όπου έλειπα χρόνια. Ένιωθα ότι αυτό πια ήταν, σαν TEREZA. Όμως όταν επέστρεψα στην Ελλάδα και βρεθήκαμε και καθίσαμε μαζί και μου είπε ότι υπάρχουν τραγούδια δικά του που μπορώ να τα πω, όπως το: «Σε αυτόν τον δρόμο» που είναι ένα Blues δικό του τραγούδι που κάναμε διασκευή και παίζει σαξόφωνο στη καινούρια μας δουλειά. Έτσι συνέβη και με το «Θα υπάρχω» που είναι ένα καταπληκτικό τραγούδι που το αλλάξαμε και το κάναμε Salsa.

Πάντως, νομίζω ότι αυτό που ήθελα να βρω σε όλη μου τη ζωή ήταν έναν άνθρωπο μουσικά που να ταιριάζω τόσο πολύ όσο με τον Γιώργο Κατσαρό. Ο μαέστρος έχει ένα παρελθόν απίστευτο, έχει όλα αυτά τα χρόνια που πάντα λέμε πολλοί άνθρωποι «Πόσο θα ‘θελα να χα ζήσει τη δεκαετία του ’50, ’60, ’70»! Εγώ λοιπόν το ζω όλο αυτό τώρα με τον μαέστρο γιατί με πηγαίνει πίσω σε αυτές τις εποχές που ήταν τόσο σημαντικές για τη μουσική και τους ανθρώπους και μου μαθαίνει κάθε μέρα κάτι καινούριο.

Όμως όλο αυτό έρχεται και συμπληρώνεται με το γεγονός ότι εγώ είμαι μιας άλλης γενιάς τραγουδίστρια, το ‘χω πολύ με την τεχνολογία, το ‘χω πολύ με τη μουσική επιμέλεια γιατί είμαι μουσικός παραγωγός εδώ και 28 χρόνια. Μου έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη, σε όλες τις μουσικές προτάσεις που του κάνω και σε όλες τις ιδέες που του δίνω είναι ανοιχτός που σημαίνει ότι είναι προοδευτικό μυαλό. Άρα ο άνθρωπος συνεχίζει και δημιουργεί. Μεγάλη υπόθεση αυτό! Και ήρθα εγώ να ταιριάζω πάρα πολύ. Νομίζω συμπληρώνει όλο αυτό το της εποχής μου, που είναι άλλης, πιο νέας εποχής με τη δική του εποχή. Έχουμε βρει σημαντικά σημεία αναφοράς και μουσικά και περισσότερο νομίζω ότι αυτό είναι που μας δένει.

Είμαι πολύ περήφανη, πολύ χαρούμενη, τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του και νιώθω ότι υπάρχουν και τραγούδια που έχουν γραφτεί για μένα. Ας πούμε, το «Σε αυτό το δρόμο» και το «Δεν υπάρχει ευτυχία». Είναι ένα τραγούδι που αγαπώ πολύ και όταν το λέω πάντα, νιώθω σα να έχει γραφτεί για μένα. Είναι ένας άνθρωπος λοιπόν που οι μελωδίες του σήμερα (αυτό το λέω μουσικά) είναι σα να έχουν γραφτεί τώρα, δηλαδή είναι τόσο καλές οι μουσικές τους, διαχρονικές. Γι’ αυτό ακριβώς και ακούγονται σήμερα. Τα τραγούδια μας που ακούγονται σήμερα σημαίνει ότι έχουν διάρκεια διαχρονικότητα, και μπορούν να σταθούν στο σήμερα. Έτσι λοιπόν με τον μαέστρο δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά ηλικίας επί σκηνής. Όταν είμαστε στη σκηνή παίζουμε από τραγούδια δικά μου όπως το ”Fly me to the moon”, μέχρι και «Το Κυπελάκι» μέχρι και τα δικά του το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασα» το ΅«Κοκορίκο» το «Δεν υπάρχει ευτυχία», το «Σε αυτό το δρόμο» τα «Κύθηρα», την «Κέρκυρα». Είναι λοιπόν σε όλη τη παράσταση το ένα τραγούδι καλύτερο από το άλλο. Και νομίζω αυτό τα λέει όλα.»

  • Είστε και οι δύο σπουδαίοι!

«Είναι σημαντικό το ότι συναντηθήκαμε γιατί νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν λίγοι καλλιτέχνες με τους οποίους ταιριάζω εγώ σαν TEREZA. Μπορώ να πω τα πάντα από τραγούδια, αλλά τι μου αρέσει έχει σημασία. Μπορώ να μπω σε ένα πρόγραμμα και να πω τα πάντα. Τι μου αρέσει όμως έχει σημασία και νομίζω ότι αν κάθε καλλιτέχνης έκανε αυτό που του άρεσε, θα είχαμε καλύτερες μουσικές στιγμές και σήμερα. Γιατί νομίζω ότι ο κόσμος μπαίνει σε μια διαδικασία του στυλ «Ααα ναι αυτό είναι της μόδας» ή «Αυτό το κάνω γιατί είναι πρόταση» όμως πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Εμένα μου αρέσει πολύ το ότι είμαι με το Γιώργο Κατσαρό και φαίνεται άλλωστε κι από την ανταπόκριση του κόσμου, φαίνεται και από εμάς επί σκηνής γιατί περνάμε ωραία και καλά και τραγουδάμε και το διασκεδάζουμε και δεν καταλαβαίνουμε ποτέ πώς περνάει η ώρα. Ακόμη, νομίζω ότι ο νέος κόσμος, με αφορμή τη δική μου γενιά βλέπει για πρώτη φορά τον μαέστρο και είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ και δίνω αυτή τη μουσική πρόταση στους πιο νέους ανθρώπους. Θα τους πρότεινα να έρθουν να δουν πάντα, όποτε μπορούν το συνθέτη και μαέστρο Γιώργο Κατσαρό, γιατί νομίζω δεν υπάρχει κι άλλος στην Ελλάδα σα τον μαέστρο. Έχω παίξει με όλους τους μεγάλους συνθέτες, με όλους. Δεν υπάρχει συνθέτης που να μην έχω συνεργαστεί.»

  • Τι θα θέλατε να περάσετε στον κόσμο μέσα από τη συνεργασία αυτή;

«Εμείς οι δύο καλλιτέχνες, ο Γιώργος κατσαρός και η TEREZA, θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο καλό τραγούδι! Καλό τραγούδι και καλή μουσική! Δηλαδή, ένα πρόγραμμα που είναι διασκεδαστικό. Ο κόσμος ψυχαγωγείται, φυσικά πια δε χορεύουν γιατί δεν το επιτρέπει ο νόμος, αλλά είναι όντως σημαντικό το ότι είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Παντρεύουμε με μοναδικό τρόπο το ξένο και το ελληνικό τραγούδι. Έτσι λοιπόν ο κόσμος θα ακούσει και αγαπημένα του ξένα τραγούδια που τα αγαπάει πολύ και ίσως  δεν του δίνεται συχνά η ευκαιρία να τα ακούσει, γιατί ως Ελληνοαμερικανίδα η πρώτη μου γλώσσα είναι τα αγγλικά. Οπότε για μένα το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να μπορώ να λέω το είδος μου στις συναυλίες. Έτσι γίνεται ένα καταπληκτικό πάντρεμα γιατί ακούς ένα ξένο είδος με ένα σύγχρονο ελληνικό και με κλασικό ελληνικό λαϊκό. Όλο αυτό περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα και η νέα γενιά-κακά τα ψέματα- όπου και να πάνε, θα ακούσουν 1-2 καινούρια κομμάτια, όμως διασκεδάζουν με τα παλιά. Πάντα!»

Πληροφορίες:

Παρασκευή 23/07 | FULL MOON DINNER CONCERT | 35€ το άτομο με δείπνο σε μπουφέ άνευ ποτών, στην πισίνα του ξενοδοχείου

Σάββατο 24/07 | FULL MOON ON THE BEACH CONCERT | 15€ το άτομο γενική είσοδος συναυλίας με 1 ποτό, στο Isabella Beach Bar, απέναντι από το ξενοδοχείο και πάνω στην παραλία

Κυριακή 25/07 | BBQ CONCERT | 25€ το άτομο με γεύμα σε Barbeque μπουφέ άνευ ποτών στην πισίνα του ξενοδοχείου

Για τους πελάτες του ξενοδοχείου η τιμή ανέρχεται στα 10€ ανά εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

Τηλέφωνο: 30 22350 80501

Ένα «διαμάντι» δίπλα στην Αθήνα

Tο «Galini Wellness Spa & Resort» είναι ένα από τα 5άστερα «διαμάντια» του Ομίλου Mitsis Hotels. Στην παραλία των Καμένων Βούρλων, μόλις δύο ώρες από το κέντρο της Αθήνας, προσφέρει στους επισκέπτες του, πέρα από τη φημισμένη φιλοξενία του Ομίλου και τις all-inclusive υπηρεσίες, και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Πισίνες ιαματικού νερού, ιαματικό σπα και καταπράσινοι ειδικά διαμορφωμένοι για περπάτημα κήποι, δημιουργούν τη ιδανική ατμόσφαιρα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πίεση και το στρες της καθημερινότητας.

Μέσα στις εγκαταστάσεις του το ξενοδοχείο φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα σπα στον κόσμο, 3.000 τ.μ. με πισίνες ιαματικού νερού και μία μεγάλη ποικιλία θεραπευτικών αγωγών, 224 δωμάτια και σουίτες, με εκπληκτική θέα στο βουνό ή στη θάλασσα.