Η τρομοκρατική ομάδα ISIS γιόρτασε για τις διαδηλώσεις και τις ταραχές από το κίνημα Black Lives Matter (BLM) σε πολλές μεγάλες πόλεις, ελπίζοντας χαρούμενα ότι θα χρησιμεύσουν για να «αποδυναμώσουν» τη Δύση.

Πολλές μεγάλες αμερικανικές πόλεις συγκλονίστηκαν από αστικές αναταραχές τις τελευταίες 10 ημέρες, με τις ταραχές να αφήνουν πίσω 17 χαμένες ζωές. Άλλες πόλεις στην Ευρώπη, τον Καναδά και την Αυστραλία έχουν επίσης πληγεί από βίαιες διαμαρτυρίες.

Αυτό ευχαρίστησε πολύ το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο χαιρέτισε τις ταραχές στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας του al-Naba.

«Το ISIS σχολίασε για πρώτη φορά τις διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ», σχολίασε η ειδική αναλύτρια για την τζιχάντ Μίνα Αλ-Λάμι. «Στην εφημερίδα του al-Naba, το IS ανέφερε ότι οι αστικές αναταραχές δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόβλημα μόνο για τις ΗΠΑ και ότι άλλες «”άπιστες”» χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για τις επιπτώσεις».
«Συγκρίνει την πιθανή εξάπλωση των ταραχών σε δυτικές χώρες με την εξάπλωση του Covid-19 στη Δύση. Το IS ανέφερε με χαρά τις διαμαρτυρίες, ελπίζοντας ότι μαζί με το coronavirus θα αποδυνάμωναν τη Δύση και θα «αποσπάσουν» τις χώρες της από το «ανάμειξη» στις μουσουλμανικές υποθέσεις », πρόσθεσε.

Δεδομένου ότι πολλοί από τους διαδηλωτές μοιράζονται τον στόχο της κατάρρευσης της Δύσης από το ISIS, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ισλαμική τρομοκρατική ομάδα και οι αριστεροί διαδηλωτές των ταραχών βρίσκονται σε κοινό έδαφος.