Γηροκομείο Χανίων - Σκληρά λόγια από συγγενή θανόντος: «Εσείς τον φάγατε»

Μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, ο Κώστας Παρτσαλάκης, αδερφός του 58χρονου Γιάννη, ο οποίος πέθανε στο Γηροκομείο στα Χανιά, εξέφρασε την επιθυμία του να μάθει πώς πέθανε ο δικός του άνθρωπος.

«Της είπα και της ίδιας, εσείς τον φάγατε», είπε ο κ. Παρτσαλάκης, εννοώντας προφανώς την ιδιοκτήτρια.

«Τον άφηναν να κοιμάται σε ράντζο στα πλυντήρια»

Πρώην εργαζόμενοι περιγράφουν αποκαρδιωτικές εικόνες για τη μεταχείριση του συγκεκριμένου ασθενούς

Όπως είπε πρώην εργαζόμενoς, ο άτυχος άνδρας κοιμάταν σε ράντζο στα πλυντήρια.

Ο Δημήτρης Μαυράκης πρώην εργαζόμενος είπε επίσης «Δεν τον ξυρίζανε, τον άφηναν μέρες χωρίς να κάνει μπάνιο».

Καταγγελίες για χορήγηση ψυχοφαρμάκων χωρίς λόγο στους ηλικιωμένους

Την ίδια στιγμή, χορήγηση ψυχοφαρμάκων χωρίς λόγο στους ηλικιωμένους που διέμεναν στο γηροκομείο στα Χανιά, καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων.

«Είδα από τον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της, ψυχοφάρμακα.. ακόμα και στεντόν της είχαν γράψει», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Παρδαλάκης, συγγενής ηλικιωμένης. 

Ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος του γηροκομείου έχει διαψεύσει το γεγονός τονίζοντας ότι «ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα φάρμακο, φαρμακευτική ουσία, σκεύασμα φαρμακευτικό της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου στεντόν ή οτιδήποτε άλλο». 

Οι έρευνες πλέον των εισαγγελικών αρχών στρέφονται πλέον σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη κατεύθυνση αφορά τις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στη δομή, όπου έχουν καταγραφεί μέσα σ’ ένα χρόνο τουλάχιστον 73 θάνατοι ηλικιωμένων.

Η δεύτερη είναι οι «ύποπτες», όπως τις χαρακτηρίζουν, μεταβιβάσεις περιουσιών ή ακινήτων τροφίμων που αποβίωσαν, σε άτομα που σχετίζονται με το γηροκομείο.