Γηροκομείο Βόλου: Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι για τους εμβολιασμούς

Το γεγονός ότι «οι εκκλήσεις προς τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους είναι επανειλημμένες, αλλά δυστυχώς η απόκριση είναι αρνητική», τόνισε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνου. Σε αυτό εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού.

Η διοίκηση του ιδρύματος ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα της άρνησης εμβολιασμού θα αντιμετωπίζεται με προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και γενικών καθηκόντων.

Σημειώνεται ότι επί συνόλου 55 εργαζομένων, μόλις οι 20 έχουν εμβολιαστεί.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου είπε στην ΕΡΤ: «Ακόμα και τώρα που έχουμε περιστατικά επιμόλυνσης και κυβερνητική απόφαση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για εργαζόμενους που προσφέρουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους. Επανήλθαμε και αυτή την εβδομάδα μοιράζοντας ερωτηματολόγια στους εργαζόμενους, αλλά δυστυχώς και πάλι, δεν έχουμε αλλαγή στάσης.

Θέλω να διαβεβαιώσουμε τους συγγενείς των ηλικιωμένων, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό και φροντίζουμε για να παραμείνουν υγιείς. Έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης και εκείνο ζητάμε και από κείνους.

Να κάνουν λίγη υπομονή, να εξακολουθήσουν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας- φροντίσαμε έγκυρα να έχουν αυτή τη δυνατότητα- και όλα θα πάνε καλά. Το Γηροκομείο θα εξακολουθήσει να φροντίζει και να παρέχει υπηρεσίες στους ενοίκους του».