ΕΟΔΥ: Δωρεάν rapid test αύριο σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους

«Έχουμε και 20αρηδες στα νοσοκομεία, και ολόκληρες οικογένειες» υπογράμμισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τους νοσούντες από κορωνοϊό η Μίνα Γκάγκα.

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» είπε ότι υπάρχουν και εισαγωγές ηλικιωμένων που δεν κάνουν εμβόλια, ενώ εστίασε στην ανάγκη όλοι να εμβολιαστούν.

«Υπάρχει πολύς κόσμος που βρίσκεται σε έκθεση πάει στη δουλειά, που βλέπει κάποιους φίλους έξω έστω για ένα καφέ, και υπάρχει αρκετά μεγάλη διαμόλυνση, κυρίως στις νεότερες ηλικίες που είναι έξω», υπογράμμισε.

«Οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές. Έχουμε αρκετούς νέους στα νοσοκομεία 20αρηδες, 30αρηδες, και 40αρηδες στα νοσοκομεία με COVID», σημείωσε η κα Γκάγκα. 

«Έχουμε ολόκληρες οικογένειες στο νοσοκομείο, γιατί ένας κολλάει όλη την οικογένεια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες, όχι πολύ λεπτές, να κρατάμε αποστάσεις να προσέχουμε τους δικούς μας, δεν είναι μόνο θέμα μέτρων της πολιτείας», επισήμανε.