Γκιόκας: «Οι εξελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο δε θα αφήσουν την Ελλάδα ανεπηρέαστη» |

Κατά τον χαιρετισμό του στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας εξέφρασε την άποψη πως «κυοφορούνται πολύ σοβαρές αλλά και πολύ απρόβλεπτες εξελίξεις τόσο σε διεθνές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα μας ανεπηρέαστη».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΚΕ «παρά το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται στο έδαφος της οικονομικής ανάκαμψης, η πραγματικότητα αλλά κυρίως η διαφαινόμενη δυναμική των εξελίξεων είναι μάλλον διαφορετική». Οπως είπε μάλιστα «προεόρτια αυτών των εξελίξεων ζούμε ήδη» αναφερόμενος σε προβλέψεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας με υπαρκτό τον κίνδυνο μίας νέας κρίσης, τεραστίων διαστάσεων εμπορικούς πολέμους και σφοδρές γεωπολιτικές συγκρούσεις, ανακατατάξεις σε συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα φάνταζαν ακλόνητες.

«Η Ελλάδα είναι από όλες τις απόψεις στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων. Ο ξεριζωμός ανθρώπων, οι προσφυγικές ροές, τα αδιέξοδα στη διαχείρισή τους είναι ένα δείγμα μόνο. Αύριο οι κίνδυνοι μπορεί να είναι μεγαλύτεροι. Θεωρούμε ότι η κυρίαρχη πολιτική, τη σκυτάλη της οποίας έχει πάρει η δική σας κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα αδιέξοδα που γεννά για τον ελληνικό λαό η πορεία αυτών των εξελίξεων. ‘Αλλωστε, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας δεν έχει να κάνει με την ικανότητα της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, του ενός ή του άλλου κυβερνητικού παράγοντα. Είναι πολύ βαθύτερο» είπε ο κ. Γκιόκας τονίζοντας πως αυτό έχει να κάνει με τον ίδιο το δρόμο ανάπτυξης που έχει ως κινητήριά του δύναμη μόνο το κέρδος. «Αυτός ο δρόμος είναι που οξύνει τα λαϊκά προβλήματα, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, καταστρέφει το περιβάλλον και καμία κυβερνητική διαχείριση, είτε η λεγόμενη φιλελεύθερη, η σοσιαλδημοκρατική, είτε όποιο άλλο μείγμα ή παραλλαγή τους δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιόκα, η αντίληψη του ΚΚΕ για το δρόμο που πρέπει να βαδίσει η ελληνική κοινωνία είναι τελείως διαφορετική. Όπως ανέφερε, στην ομιλία του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ «η αλματώδης ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι καινοτόμες εφαρμογές που πολλαπλασιάζονται απαιτούν και καινοτόμες κοινωνικές σχέσεις παραγωγής και ιδιοκτησίας. Μόνο έτσι μπορούνε να λειτουργήσουν πραγματικά για την υπηρεσία των σύγχρονων αναγκών προς την πραγματική απελευθέρωση του ανθρώπου».

Αναφερόμενος στο κόμμα του ο κ. Γκίοκας προσέθεσε:«Παρά τις μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, ξέρετε ότι το ΚΚΕ ακολουθεί πολιτική αρχών χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς. Το έχουμε επιβεβαιώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Το δείξαμε και πρόσφατα στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και σε άλλες κοινοβουλευτικές και όχι μόνο διαδικασίες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον προσδοκώντας αντίστοιχη στάση και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους».

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο Γ. Γκιόκας σημείωσε: «Γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ, με ξεκάθαρο και ειλικρινή τρόπο, διατυπώνει την κριτική του απέναντι στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Επιδιώκουμε να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα κόμματα πάνω σε διαφορετικές πολιτικές και στρατηγικές, πάνω στα προγράμματα και τις θέσεις των κομμάτων, έτσι ώστε να βοηθούν το λαό να βγάζει και τα σωστά συμπεράσματα».


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.