Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», o βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις και τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, τονίζοντας: «Δεν θα μιλήσω για τουρκική προκλητικότητα, αλλά για τουρκική επιθετικότητα. Εμείς οφείλουμε να παρατηρούμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ό,τι συμβαίνει, αλλά η απόφαση της πατρίδας μας, είναι μια και συγκεκριμένη: καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Ο κ. Γκιουλέκας επισήμανε ότι «η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει εντατικοποιήσει αυτό που γίνεται στα εθνικά θέματα και η δουλειά αυτή υλοποιείται σε τρεις άξονες: στον πολιτικό, διπλωματικό και βεβαίως επιχειρησιακό άξονα, που είναι ο ισχυρός αποτρεπτικός μηχανισμός που διαθέτει η χώρα μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας».

Υπογράμμισε δε, ότι «εάν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν δικαιώματα σε βάρος άλλων κρατών και προσπαθούν να το επιβάλλουν με τον “τσαμπουκά”, πρέπει να ξέρουν ότι απέναντι τους έχουν κράτη που είναι αποφασισμένα να προασπίσουν την εθνική τους κυριαρχία».

«Πολιτικά διεθνοποιούμε παντού τα ζητήματα που υπάρχουν», είπε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και διευκρίνισε πως αναφέρεται στο θέμα των προσφύγων και «τον τρόπο που χρησιμοποιεί η Τουρκία το προσφυγικό ζήτημα και γενικά αυτά που συνέβησαν στον Έβρο».

«Εμείς προσπαθούμε να δείξουμε ποιος είναι ο “ταραξίας” στην περιοχή», επισήμανε.