Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000 μέτρων. Η αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας, ενός συλλόγου με πολλές επιτυχίες στις γυναίκες, όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά κατάφερε παράλληλα να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου έκοψε πρώτη το νήμα με επίδοση 35.11.94, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν 35.40.04.

Μιλώντας αποκλειστικά στο www.vradini.gr, η 32χρονη αθλήτρια δηλώνει ικανοποιημένη με την προσπάθειά της, θέτει τους επόμενους στόχους της και αποθεώνει τους προπονητές της, Γιάννη Περίφανο και Μανώλη Χάτζο.

Αναλυτικά:

Πώς αισθάνεστε που βελτιώσατε το ατομικό σας ρεκόρ;

Είμαι ικανοποιημένη. Περιμέναμε και λίγο παρακάτω, αλλά εντάξει, ήταν ένας αγώνας μετά από πολύ καιρό και ήτανε και σε κάποιο υψόμετρο, οπότε το δικαιολογούμε (γέλια). Δόξα τω θεώ, η προετοιμασία πάει καλά και το θέμα είναι να βελτιωνόμαστε.

Τι θυσίες έχετε κάνει για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο;

Ο αθλητισμός είναι η καθημερινότητά μου, οπότε αφιερώνω πάρα πολλές ώρες σε αυτόν. Δε θεωρώ ότι κάνω κάποια θυσία γιατί μου αρέσει, είναι επιλογή μου. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να περιορίσεις κάποια άλλα πράγματα για να μπορείς να αφοσιωθείς στον πρωταθλητισμό. Πρέπει να προσέχεις πολύ την ποιότητα της ζωής σου.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;

Θα τρέξω ένα «πεντάρι» σε ένα διασυλλογικό πρωτάθλημα στον Άγιο Κοσμά, όπως και στο πανελλήνιο στην Πάτρα, επίσης «πεντάρι». Από κει και πέρα, ο μεγάλος μου στόχος είναι ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών. Εκεί θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Με το καλό να πραγματοποιηθούν και οι αγώνες στο εξωτερικό τη σεζόν 2020-2021, θα ήθελα να διεκδικήσω μια πολύ καλή επίδοση.

Ένα σχόλιο για τον σύλλογό σας, τον ΓΣ Γλυφάδας.

Στην ουσία, ό,τι έχω κάνει μέχρι στιγμής έχει γίνει εξαιτίας του ΓΣ Γλυφάδας. Όλοι είναι πάντα δίπλα μου και με βοηθάνε πάρα πολύ. Είναι η δεύτερη οικογένειά μου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Οι προπονητές μου, Γάννης Περίφανος και Μανώλης Χάτζος, είναι κοντά μου σε ό,τι κι αν κάνω και δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα χωρίς εκείνους.