Γκόουβ: «Η νίκη του Συντηρητικού Κόμματος ήταν θρίαμβος κατά της πολιτικής του Κόρμπιν» | 2

Με δηλώσεις του σε ομιλία του σε ψηφοφόρους του κόμματός του στο Λονδίνο σήμερα το πρωί, αναφερόμενος στις κατηγορίες για αντισημιτισμό που είχαν εξαπολυθεί κατά του Εργατικού Κόμματος, ο πολιτικός των Τόρις και υπουργός Μάικλ Γκόουβ τόνισε πως η νίκη του Συντηρητικού Κόμματος στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βρετανία ήταν ένας θρίαμβος κατά της πολιτικής του Τζέρεμι Κόρμπιν “του διχασμού, του εξτρεμισμού και του αντισημιτισμού” και οι Εβραίοι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν τώρα να αισθάνονται ασφαλείς.

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις 649 από τις 650 εκλογικές περιφέρειες της Βρετανίας, το Συντηρητικό Κόμμα εξασφαλίζει την πλειοψηφία των εδρών στην Βουλή των Κοινοτήτων, κερδίζοντας άλλες 47 έδρες και έχει τώρα 364, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν είχε το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα από το 1935, καθώς έχασε 59 έδρες και εξασφαλίζει μόλις 203.

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που επικαλέστηκε επίσης το BBC, το Συντηρητικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 43,6%, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει λάβει οποιοδήποτε βρετανικό κόμμα εδώ και δεκαετίες, ενώ το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 32,2%.

Σύμφωνα και πάλι με το BBC, η συμμετοχή του εκλογικού σώματος στις χθεσινές εκλογές ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τις προηγούμενες του 2017 και ανερχόταν σε ποσοστό 67,2% .

“Φίλοι μου σήμερα γιορτάζουμε μια νίκη. Μια νίκη για τον βρετανικό λαό. Οι συμπολίτες μας μάς θύμισαν γιατί αυτή είναι μια υπέροχη χώρα, επειδή απέρριψαν συνολικά την πολιτική του διχασμού, του εξτρεμισμού και του αντισημιτισμού του Τζέρεμι Κόρμπιν”, σημείωσε ο Γκόουβ.

“Εβραίοι φίλοι μας και γείτονες, ζούσατε στον φόβο για μήνες τώρα, ανησυχώντας ότι θα είχαμε έναν πρωθυπουργό που διακινούσε ρητορική κατά των εβραίων και ασπαζόταν τρομοκράτες κατά των εβραίων. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ξαναζήσετε στον φόβο”, σημείωσε ο Γκόουβ.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών εξέφρασε επίσης κατά την ομιλία του αυτή την ευγνωμοσύνη του στον βρετανικό πληθυσμό που έδωσε στους Συντηρητικούς την εντολή για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία του Brexit, σημειώνοντας ότι αυτό θα είναι ένα βήμα ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πριν από τις βρετανικές εκλογές, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είχε εκφράσει την ελπίδα να χάσει ο Κόρμπιν λόγω των κατηγοριών για αντισημιτισμό εντός του Εργατικού του Κόμματος. Μερικά μέλη του κόμματος αυτού είχαν διαγραφεί όταν προέκυψαν πληροφορίες για αντισημιτικές ενέργειες και η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ξεκινήσει έρευνα. Ο Κόρμπιν, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ηγηθεί ξανά των Εργατικών σε επόμενες εκλογές, έχει συχνά εκφράσει την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη και έχει ζητήσει να παγώσουν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ